Τελευταίες Ειδήσεις

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας-Συμμετοχή στο συλλαλητήριο


Εργαζόμενη, άνεργη, αυταπασχολούμενη, συνταξιούχε, φοιτήτρια, νέα μητέρα
Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας (ΟΓΕ) σε καλεί να πάρεις μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019.
Δίνουμε τη μαχητική μας απάντηση σ’ αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας στην εργασία, στην μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.
Ο προϋπολογισμός του 2019 που κατάθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρη για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Ø Τσεκουρώνει για άλλη μια φορά τα ήδη τσακισμένα κονδύλια που αφορούν δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα σε Υγεία-Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό. Μειώνει τις δαπάνες για τις συντάξεις, αλλά και για τα επιδόματα ανεργίας. Συρρικνώνει τις δικές μας ανάγκες και των οικογενειών μας για να απογειώσει τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από τα 7 δις ευρώ.

Ø Φορτώνει νέους φόρους 1 δις ευρώ στις πλάτες μας, φόρους που θα πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, μισθωτοί και αυταπασχολούμενοι στην πόλη και στην ύπαιθρο.
Ø Εμπορευματοποιεί κοινωνικές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες των δήμων που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως οι παιδικοί σταθμοί, που θα χρηματοδοτούνται ακόμα περισσότερο από «ιδίους πόρους», δηλαδή από τις δικές μας τσέπες.
Ø Καταργεί τις δαπάνες για τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, την επέκταση του προγράμματος των “σχολικών γευμάτων”.
Από την άλλη φέρνει χαρίζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους καθώς προβλέπει:
Ø την κρατική επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών για νέους εργαζόμενους
Ø τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 15% στο 10% για τα διανεμόμενα κέρδη των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο
Έτσι οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα πληρώνουν τους εργοδότες για να προσλαμβάνουν τα εγγόνια τους!
Η εργαζόμενη με μπλοκάκι θα πληρώνει φόρο με συντελεστή 22%, ο βιομήχανος και ο εφοπλιστής θα απολαμβάνουν μείωση της φορολογίας των κερδών από το 15%,στο 10%!
Διαδηλώνουμε μαζικά ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό!

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.