Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στην τρομοκρατία της Ενημέρωσης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών που εκπροσωπεί τις δημοσιογραφικές Ενώσεις όλης της χώρας, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την βομβιστική ενέργεια που έγινε σήμερα το πρωί στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και υπογραμμίζει τη σημασία του τρομοκρατικού αυτού χτυπήματος ως ένα χτύπημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας.
Η Ενημέρωση η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό επάλληλα χτυπήματα, διασφαλίζει σε μια δημοκρατική κοινωνία τον έλεγχο και την άσκηση κριτικής, την διαφάνεια και την δικαιοσύνη. Κάθε προσπάθεια λοιπόν φίμωσης του Τύπου και τρομοκράτησης των εκπροσώπων του, είναι προσπάθεια κατάλυσης των θεσμών.
Η ΠΟΕΣΥ έχει από καιρό καταγγείλει ενέργειες εις βάρος δημοσιογράφων από ακραία στοιχεία με βιαιοπραγίες, επιθέσεις και ξυλοδαρμούς. Δεν είναι τυχαίο που μετά από παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ εξεδόθη σχετική εγκύκλιος από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ σε πρόσφατη συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητήθηκε η δέσμευση ότι θα εξαντληθούν όλα τα θεσμικά μέσα ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα των δημοσιογράφων να επιτελούν την αποστολή τους και το ρόλο τους χωρίς φόβο.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Δημοσιογραφικών Ενώσεων καλεί σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να πάρει θέση σε αυτά φαινόμενα και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς να εξαντλήσουν τις αρμοδιότητές τους για την προστασία της Ενημέρωσης και της Ελευθερίας του Τύπου. Δηλώνει δε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι δημοσιογράφοι δεν εκβιάζονται και δεν φιμώνονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.