Τελευταίες Ειδήσεις

Ανοιχτή επιστολή του Μπάμπη Δεληλίγκα στον Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς για την Ελληνική Αστυνομία




Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Πολιτικοί Αρχηγοί,
Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα για μια ευνομούμενη και δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, είναι η ασφάλεια των πολιτών της. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, χρειάζεται να υπάρχει μια οργανωμένη και αποτελεσματική αστυνομία. Ευτυχώς στην Ελλάδα, έχουμε άξια και ικανά στελέχη της αστυνομίας με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον τους, που είναι η ασφάλεια των πολιτών. Βλέπουμε συχνά κατά καιρούς αστυνομικούς, που παρά τις πενιχρές τους αποδοχές, με κίνδυνο της ζωής τους να εργάζονται με φιλότιμο και αυταπάρνηση, παίζοντας πολλές φορές την ζωή τους κορώνα-γράμματα.
Για να έχει όμως μεγαλύτερη επιτυχία η αποστολή της ελληνικής αστυνομίας, φρονώ ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, απερίσπαστη και ανεξάρτητη από την εκάστοτε εξουσία και όχι να κατευθύνεται και να ποδηγετείται, όπως έχουμε δει κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν.

Σήμερα δυστυχώς η αστυνομία είναι υποχείριο του κάθε Υπουργού και της κάθε κυβέρνησης. Για την ασφάλεια των πολιτών, απαιτείται μια ενιαία στρατηγική και πολιτική απ’ όλα τα κόμματα, ούτως ώστε να λειτουργεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Πρέπει επιτέλους να αλλάξουν κάποιοι νόμοι του μακρινού παρελθόντος, που σήμερα δεν έχουν πια καμιά ισχύ, που κρατούν τον Έλληνα αστυνομικό δεμένο χειροπόδαρα, αφού στην ουσία τον θέλουν «παροπλισμένο». Κατά καιρούς συλλαμβάνονται τρομοκράτες, κουκουλοφόροι και άλλοι ύποπτοι, χωρίς ποτέ  ελληνικός λαός να πληροφορηθεί για την ταυτότητα τους. Η πολιτεία τους γνωρίζει, είναι οι λεγόμενοι «γνωστοί-άγνωστοι», γιατί δεν τους κατονομάζει και δημόσια;

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων,
Θέλετε ή όχι να έχουμε ως χώρα μια ανεξάρτητη και αποτελεσματική αστυνομία και όχι «καπελωμένη» από την εκάστοτε εξουσία;
Είναι στο χέρι σας να κάνετε άμεσα, εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, για να βρει επιτέλους  Έλληνας πολίτης την ασφάλεια που του αξίζει.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης Τρικάλων
Πρώην Αντιδήμαρχος Τρικκαίων



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.