Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΕΤΕΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - Αρθρογραφία Β’ Διαλογής



Ο Μαχάτμα Γκάντι, Ινδός δάσκαλος, στοχαστής, πολιτικός, επαναστάτης και ακτιβιστής, παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του προηγούμενου αιώνα, κάποτε είπε:
Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις , και αφού έχω δει με έκπληξη το όνομα μου να φιγουράρει, χωρίς την συγκατάθεση μου, σε Β’ διαλογής άρθρα «μικροπολιτικολάγνων δημοσιογραφίσκων» , παραβιάζοντας το θεμελιώδες δικαίωμα της ιδιωτικής μου ζωής, ως πολίτη, έχω να πω ανοικτά και δημόσια, τα εξής:
Προς τους «ξερόλες και θρασύδειλους»,
Που ενώ απαξιώνουν (έχοντας, φυσικά, κάθε δικαίωμα) τα άρθρα μου, παριστάνοντας πως δεν υπάρχω, ενώ  ταυτόχρονα αρέσκονται να χρησιμοποιούν το όνομα μου με σκοπό να με χρωματίσουν πολιτικά, να υπονομεύσουν έντιμους συμπολίτες μου, θαρρώντας πως κάνουν ζημιά σε υποψήφιους δημάρχους και συμβούλους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και παράγοντας τοξικά υποπροϊόντα αρθρογραφίας, βαφτίζοντάς τα «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες», κατορθώνουν ένα και μόνο πράγμα: να συνεχίζουν να εκτίθενται και να προσβάλουν την νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Σε αυτούς λοιπόν, που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα ενός χεριού, απαντώ το εξής: Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την διάθεση να ασχολούμαι με κουτσομπολιά και κατινιές. Εκτός αυτού, κινδυνεύω να καταντήσω γραφικός πέφτοντας στην παγίδα ενός μπρα ντε φερ ανούσιας αερολογίας. Παρόλα αυτά, οφείλω να τους ευχαριστήσω, για την δωρεάν διαφήμιση που μου παρέχουν.
Κάνοντας μία ύστατη προσπάθεια για πιο μονιασμένες γιορτές, μέρες που έρχονται, τους λέω μόνο τούτο: ελάτε να αγκαλιαστούμε, ο τόπος δεν έχει αντέχει άλλη διχόνοια. Ανάγκη για συνεργασία έχει. Ανάγκη για ουσιαστική ανάπτυξη έχει. Ανάγκη για να προχωρήσει έχει. Ανάγκη για να λάμψει έχει. Και είναι τόσο ανώφελο, όσο και εγκληματικό να επιβραδύνετε την λάμψη του.
Τέλος θα παραθέσω ακόμη μία ρήση, άγνωστης προέλευσης, άκρως επίκαιρη και εντός του θέματος:
Στο δρόμο προς την κορυφή θυμήσου. Μην ποδοπατάς ανθρώπους. Να τους παίρνεις μαζί σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.