Υποψήφιος δήμαρχος Πύλης ο γιατρός Θοδωρής ΧήραςΤην υποψηφιότητά του για τη θέση του δημάρχου Πύλης, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, ανακοίνωσε και επίσημα  ο γιατρός Θεόδωρος Χήρας. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε στο ξενοδοχείο «Μπαμπανάρας» στην Πύλη.
Στην ομιλία του τόνισε τα εξής:
        Αγαπητοί εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
        Σας κάλεσα σήμερα εδώ, στη έδρα του Δήμου Πύλης, για να ανακοινώσω και επίσημα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Πύλης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
       Μετά από ώριμη σκέψη και αλλεπάλληλες συναντήσεις με συνδημότισσες και συνδημότες, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Πύλης στις εκλογές του 2019, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν και με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα διεξαχθούν.
       Οι λόγοι που με οδήγησαν στην ανωτέρω απόφασή μου είναι η αγάπη που τρέφω για τόπο που γεννήθηκα και την ευρύτερη περιοχή, όπως και για τον θαυμασμό που έχω για τον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης που γνώρισα εκ των υστέρων. Επίσης, η βαθιά πίστη μου ότι ο τόπος αυτός έχει προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.

       Έτσι, συγκροτήθηκε μια νέα ομάδα ανθρώπων με στόχο την οργάνωση και τη σύνθεση απόψεων που να εκφράζουν τις κοινωνικές τάξεις  όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Πύλης, με στόχο να προβληματίσουμε και να προβληματιστούμε για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Πύλης, χωρίς παραγοντισμούς και ιδιοτελείς συμπεριφορές.
       Βασικός μας στόχος είναι η ενεργοποίηση νέων πολιτών που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, απογοητευμένοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο,  γιατί πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή τους, όσο ποτέ άλλοτε. Η αποχή των κοινωνικά ενεργών πολιτών επιτρέπει να διαιωνίζεται μια παλαιοκομματική νοοτροπία διαχείρισης της εξουσίας με ρουσφέτια και ίδιον όφελος. 
       Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου, όπου οι λέξεις ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα είναι αφηρημένες έννοιες αλλά πραγματικότητα. Όνειρό μας είναι ο Δήμος Πύλης να γίνει πρότυπος Δήμος, φιλικός για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τόπο μας. 
      Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ θα είναι για μας αναπόσπαστο κομμάτι όλων των αποφάσεων που θα λαμβάνονται μέσα από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και με ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ σε κάθε περίπτωση.
      Η φιλοσοφία της νέας ομάδας που συγκροτούμε εμπεριέχεται σε τρεις λέξεις: ΣΚΕΨΗ, ΛΟΓΟΣ, ΠΡΑΞΗ. 
     Αυτά που ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ,
     Αυτά θα ΛΕΜΕ,
     Αυτά θα ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ.
     Για αυτό καλούμε τους δημότες να συστρατευτούν μαζί μας στη νέα προσπάθεια, ώστε να δώσουμε λύση και νέα πνοή στο Δήμο μας.