Τελευταίες Ειδήσεις

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, της Λαϊκής Συσπείρωσης - 23.12.2018




Η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, ειδικά για τη νέα γενιά που το ποσοστό ανεργίας κοντεύει το 50%. Η ανεργία είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος και σε συνθήκες κρίσης του, οξύνεται.
Τα διάφορα προγράμματα δήθεν καταπολέμησης της ανεργίας, που εφαρμόζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και προηγούμενα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι (επιδότησης εργοδοτών, 8μηνα, 2μηνα, Βάουτσερ, μαθητείας, κ.α), αποδεδειγμένα δεν λύνουν το πρόβλημα, αφού απλά ανακυκλώνουν την ανεργία μεταξύ ανέργων και εργαζομένων, εξασφαλίζουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό σε εργοδότες, μειώνουν δραστικά τους μισθούς, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Το μέλλον που προδιαγράφουν για τους νέους ανέργους, είναι η προσωρινή δουλειά, τα ψίχουλα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τους θέλουν να λειτουργούν ατομικά, να μην συμμετέχουν στα σωματεία και στους αγώνες.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, καλεί τους νέους και τις νέες, να στηρίξουν στις εκλογές τα ψηφοδέλτιά της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους και να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία, διεκδικώντας:

o   Πλήρη και μόνιμη δουλειά για όλους. Μετατροπή σε αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, όλων των συμβάσεων μερικής και εκ’ περιτροπής εργασίας. Να καταργηθεί η μερική και εκ’ περιτροπής εργασία. Να μην υπάρχει κανείς που θα αμείβεται κάτω από 751 ευρώ μηνιαίως, να έχουν όλοι ΣΣΕ, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
o   Μαζικές προσλήψεις άμεσα, στην δημόσια υγεία-πρόνοια, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, στις Περιφέρειες και Δήμους.
o   Επανασύσταση του ΟΕΚ και κατασκευή φθηνών και ποιοτικών κατοικιών για τους εργαζόμενους, ανέργους και τα νέα ζευγάρια.
o   Σχεδιασμό και υλοποίηση, έργων αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, έργων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, συγκοινωνιακών, υποδομών δημόσιας υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, χωρίς επιβάρυνση του λαού, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα προέρχονται από την αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και παύση της πληρωμής του 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ.
o   Κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της μαθητείας. Πρακτική άσκηση με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
o   Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους άνεργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο βρίσκονται στην ανεργία.
o   Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
o   Κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των ανέργων και απλήρωτων. Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, της διακοπής ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου και σταθερού τηλεφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.