Τελευταίες Ειδήσεις

Χρίστος Λιάπης -«Το 2019 τελειώνουν τα ψέματα και οι κωλοτούμπες»



Συνέντευξη στον Θανάση Βλάχο και την εφημερίδα ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Βέβαιος για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές η οποία θα φέρει αυτοπεποίθηση και αναπτυξιακή προοπτική για την χώρα και τους πολίτες δίνοντας τέλος στην καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον άκρατο λαϊκισμό της δηλώνει ο Καλαμπακιώτης γιατρός και μέλος του μητρώου στελεχών της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστος Λιάπης.
Με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας ο κ. Λιάπης με συνέντευξή του σήμερα στον «Διάλογο» διαβεβαιώνει ότι είναι στρατιώτης της παράταξης επισημαίνοντας ότι ήταν στην πρώτη γραμμή από τους δύσκολους καιρούς και εάν ο πρόεδρος τον επιλέξει για το ψηφοδέλτιο στο νομό Τρικάλων θα δώσει τη μάχη για τη νίκη ώστε με κυβέρνηση της ΝΔ η χώρα να βαδίσει στην ανάπτυξη και σε ένα μέλλον αντάξιο των προσδοκιών των Ελλήνων το οποίο αξίζουν και δικαιούνται.
Πιστεύει ότι πρέπει να σταματήσει η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις παραμονής και δημιουργίας στην πατρίδα τονίζοντας ότι και στον αγροτικό τομέα υπάρχει πρόγραμμα στήριξης και ουσιαστικής ανάκαμψης για τον κλάδο.

Κύριε Λιάπη, είστε μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Θα είστε υποψήφιος Βουλευτής στον νομό Τρικάλων, στις επόμενες Εθνικές Εκλογές;

Ο  Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει καθημερινά τη μάχη του για να επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή που περιμένει η κοινωνία και την οποία χρειάζεται άμεσα η χώρα. Σε αυτή τη μάχη έχω ταχθεί στο πλευρό του, απλός μαχητής της μεγάλης κεντροδεξιάς Παράταξης της ΝΔ, όχι μόνον τώρα που οι οιωνοί είναι καλοί για την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν στην πρώτη γραμμή και κατά τους δύσκολους καιρούς του 2015, συγκρουόμενος δημόσια με τους εκφραστές των αστοχιών της πρώτης περιόδου της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δηλώνοντας πρόθυμος να ενισχύσω τις τάξεις της Παράταξης, όπου με χρειαζόταν. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο της δικής μου συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό των Τρικάλων, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως ανεξαρτήτως του αν ο Πρόεδρος θα επιλέξει το όνομά μου, ως έκφραση δυναμικής ανανέωσης των υποψηφιοτήτων, πιστεύω πως ήδη έχει καταγραφεί μια προσωπική μου διαδρομή κοινωνικής  προσφοράς στους πολίτες των Τρικάλων. Μια διαδρομή που ανανεώνει τα πολιτικά ειωθότα, καθώς αντί για την εικόνα του παραδοσιακού πολιτευτή που μοιράζει απλώς χειραψίες, χαμόγελα και υποσχέσεις, χωρίς προσωπική επαγγελματική διαδρομή και προσφορά, η επικοινωνία μου με τις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς γίνεται πρωτίστως μέσα από χρήσιμες κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις, καθώς και μέσα από την άσκηση του ιατρικού μου λειτουργήματος στην Καλαμπάκα.


 Νέος, γιατρός και από την Καλαμπάκα, λοιπόν. Σε αυτά στηρίζετε την πρόθεσή σας να είστε υποψήφιος;
Στο τέλος, από τους πολίτες, δεν θα κριθούμε, ούτε για την ηλικία μας, ούτε για το από που είμαστε, ούτε από τους τίτλους των σπουδών μας. Αλλά για το πόσο άμεμπτη, δημιουργική και άξια να ζητά την εμπιστοσύνη και την ψήφο του λαού, είναι η προσωπική ιστορία που κουβαλά ο καθένας και η καθεμία από εμάς. Και για το κατά πόσον αυτή η ιστορία, συνδυάζοντας τις ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και κοινωνικές διαδρομές του καθενός μας μπορεί να αποβεί ωφέλιμη και αξιόπιστη για την Παράταξη και κυρίως για την κοινωνία. Σε ότι αφορά στην ιδιαιτέρα μου πατρίδα, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως τα Μετέωρα και το συνολικό φυσικό, αγροτικό, λαογραφικό και πολιτισμικό κεφάλαιο της ευρύτερης περιοχής της  Καλαμπάκας, μπορούν να αναδειχθούν σε ατμομηχανή για την τουριστική και τη γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνον του νομού των Τρικάλων, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Όλα αυτά, ως συνολικό «πακέτο ανάπτυξης» είναι χρήσιμο να προωθούνται στα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών από έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο με συγκεκριμένη σύνδεση με τον ευλογημένο και ξεχωριστό τόπο των Μετεώρων. Όλα αυτά, λοιπόν, θα δικαιολογούσαν το να βαρύνουν και "τοπικά" κριτήρια στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του νομού των Τρικάλων. Άλλο όμως "τοπικά" και άλλο "τοπικιστικά" κριτήρια. Γιατί, το πόσο καθαρά και διαυγή στην προσφορά τους προς την κοινωνία είναι όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ, όλα αυτά που κουβαλούμε, ως άνθρωποι και ως επίδοξοι πολιτικοί άνδρες ή γυναίκες, αποτελεί και τον καλύτερο δείκτη για το πόσο αξιόλογα είναι και αυτά που έχουμε να δώσουμε στην πολιτική και τους πολίτες.  

Τι το καινούριο φέρνει η Νέα Δημοκρατία;
Η νέα Δημοκρατία φέρνει αυτοπεποίθηση και αναπτυξιακή προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.  Φέρνουμε την Ελλάδα που τολμά και μπορεί. «Ελλάδα, μπορούμε!» όπως ήταν και το σύνθημα του 12ουΣυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Αθήνα, σε αντιδιαστολή προς τη λαϊκίστικη ισοπέδωση των θεσμών και την απλοϊκή και επικίνδυνη εξομοίωση του αντιδημοκρατικού "όλοι ίδιοι είναι". Γιατί, από το 81 και εντεύθεν, αφεθήκαμε στη δημιουργία μιας "δημοκρατίας του θυμικού",  χωρίς κριτικές, αυτοκριτικές και αναστοχαστικές λειτουργίες των πολιτών και για αυτό βιώνουμε σήμερα μια "μελαγχολική δημοκρατία", όπως την περιέγραφε ο Μπρυκνέρ (....και ο Πασκάλ και ο Μπρυκνέρ, που θα έλεγε και ο Σύμβουλος του κου Πρωθυπουργού, κος Καρανίκας...).  Η καταστροφική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενστάλαξε, καλλιέργησε και ενίσχυσε στην πολιτική ζωή της χώρας την αμορφωσιά, την ανικανότητα, τον λαϊκισμό, την καταφανή διαφθορά ακόμη και στο στενό περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου και τη νέο-οικογενειοκρατία. Η τελευταία, με τις νέο-φατρίες και τις ενδοπαραταξιακές και ενδοκυβερνητικές παραφράξιες που την υποθάλπουν, αντιλαμβάνεται τη νομή της εξουσίας ως αυτοσκοπό και το κράτος ως προσωπικό φέουδο που κατακτήθηκε και πρέπει να διατηρηθεί και να μεταβιβασθεί στις επόμενες γενιές στελεχών. Όλα αυτά τελειώνουν μέσα στο 2019. Τελειώνουν με την έκφραση της εμπιστοσύνης του λαού στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 2019 τελειώνουν τα ψέματα και οι κωλοτούμπες. Η Νέα Δημοκρατία φέρνει μια νέα και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης και ανάπτυξης με αποκατάσταση του διεθνούς κύρους της χώρας, μείωση των φόρων, προάσπιση των εθνικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων και επανεμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος και των ξένων επενδυτών στην Ελλάδα.


Δεν είναι λίγο οξύμωρο να κατηγορεί ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για Οικογενειοκρατία, έστω και για τη νέο-οικογενειοκρατία, όπως την ονομάσατε, καθώς η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα διαχρονικώς ταυτισμένα με κληρονομικές μεταβιβάσεις Προεδρικών, Πρωθυπουργικών και Βουλευτικών αξιωμάτων;
H ίδια η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της ΝΔ, 3 χρόνια πριν, αποτελεί το ζωντανότερο παράδειγμα ανανέωσης που έχει να επιδείξει η Παράταξή μας. Γιατί, θα ήθελα να σας θυμίσω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τη βαρύτιμη και μακρά οικογενειακή κληρονομιά του ονόματός του, εξελέγη ως αουτσάιντερ, από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας που έσπευσε να εκφράσει μαζικά και αυθόρμητα την προτίμησή της σε εκείνον, ενώ όλα τα παραδοσιακά "τζάκια", είχαν ταχθεί υπέρ των θεωρούμενων φαβορί. Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και ανανεωμένη, με όλα της τα στελέχη της επί ποδός. Είτε είμαστε αυτοδημιούργητοι στην πολιτική και στο επάγγελμά μας, είτε έχουμε πίσω μας κληρονομιές και διαδρομές ενασχόλησης με τα κοινά, νέα στελέχη με όρεξη και παλαιοί αγωνιστές της Παράταξης, με σεβαστή προσφορά σε αυτήν, θα δώσουμε τη μάχη πλάι στον αυριανό Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις καλύτερες ημέρες που αξίζει η πατρίδα μας.

 Ως νέος επιστήμονας, έχετε θίξει  πολλές φορές το “brain drain”, τόσο στις δημόσιες παρεμβάσεις σας, όσο και με τη συμμετοχή  σας σε forums με υψηλές διεθνείς συμμετοχές. Τί έχετε να σχολιάσετε σχετικά.  




Πράγματι, η επιστημονική αιμορραγία που υφίσταται η χώρα μας με τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, απότελεί μία διαρκή ναρκοθέτηση του μέλλοντός μας. Είχα την ευκαιρία να θέσω το θέμα στον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας, Δρα Wolfgang Schüssel, αναφέροντας πως πλήθος νέων συναδέλφων ιατρών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μας αναζητώντας καλύτερες συνθήκες και απολαβές ζωής και εργασίας, κυρίως στις γερμανόφωνες χώρες, ακριβώς επειδή δεν υιοθετήσαμε έγκαιρα και συστηματικά μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που εφάρμοσε εκείνος και η κυβέρνησή του στην Αυστρία, ενώ οι μνημονιακές παρεμβάσεις των ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ περιορίζονται σε οριζόντιες περικοπές λιτότητας και υπερφορολογήσεις. Γιατί, δυστυχώς, εξαιτίας των αυταπατών του κυρίου Τσίπρα, παραμένουμε εντός μνημονίων. Το ίδιο θέμα είχα θέσει τον περασμένο Μάιο και στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, υπογράμμιζοντας  πως παρά τα αισιόδοξα μηνύματά του για έξοδο από την κρίση, το “brain drain” εξακολουθεί να αποτελεί χαίνουσα πληγή για την πατρίδα μας. Δυστυχώς, όμως, η σημερινή κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνον για την παραμονή της στην εξουσία, δίνοντας γη και ύδωρ, σε ξένα κέντρα που ζητούν εθνικές υποχωρήσεις προσφέροντάς της ανταλλάγματα μη εφαρμογής των αχρείαστων περικοπών που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε, εξαιτίας της διαχειριστικής του ανικανότητας και αναξιοπιστίας. 


Τί θα κάνει η Νέα Δημοκρατία για τους αγρότες; 


Όπως έχω αναφέρει και στις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών, στη Νέα Δημοκρατία θέτουμε σε προτεραιότητα του πολιτικού και προγραμματικού μας λόγου τους αγρότες μας οι οποίοι προσβλέπουν στην επανεκκίνηση του Πρωτογενούς Τομέα. Με σαφείς και κοστολογημένες προτάσεις. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τα Τρίκαλα, για τη Θεσσαλία όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τις οποίες έχουμε καθήκον να οδηγήσουμε, μέσα από την ανάδειξη των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, από τη στασιμότητα σε ένα δυναμικό εξαγωγικό μοντέλο. Με νέα φορολογικά κίνητρα στις ενώσεις παραγωγών. Συνδέοντας την παραγωγή με τη βιομηχανία τροφίμων, η οποία αποτελεί τον επόμενο κρίκο στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων. Με προτάσεις και λύσεις ώστε η γεωργία κα η κτηνοτροφία να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία και την ενίσχυση των απαραίτητων υποδομών που θα συνδέσουν ολόκληρη την περιφέρεια, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Είδαμε προσφάτως, τον κ. Τσίπρα να ακολουθεί ασθμαίνων τις προγραμματικές μας εξαγγελίες για μείωση του φόρου στο κρασί, ο οποίος δημοσιονομικά δεν απέδωσε, αλλά τουναντίον υποδαύλισε τη μαύρη οικονομία. Με ρηξικέλευθες διαδικασίες νέας πνοής, συνδέουμε την Ελλάδα με το μέλλον, μέσα από έργα που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το βιοτικό επίπεδο στην περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.