Τελευταίες Ειδήσεις

«Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βασιλικής 200 χρόνια»-Παρουσιάστηκε λεύκωμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας



Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου έγινε την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας του λευκώματος  «Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βασιλικής 200 χρόνια».
Την εκδήλωση προλόγισε ο εφημέριος του Ναού Αγίου Νικολάου Βασιλικής π. Σωτήριος Χαρίσης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα αυτού και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια έκδοσης του ελευκώματος και στη συνέχεια η κ. Κρυσταλλία Μαντζανά, προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων μίλησε με θέμα: «Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βασιλικής, ένα σημαντικό μνημείο της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας».
Ακολούθησε ο  κ. Παναγιωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ που αναφέρθηκε στο: «Εικονογραφικό πρόγραμμα του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βασιλικής: Μία αυθεντική έκφραση της συνείδησης του πληρώματος της Εκκλησίας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με προβολή αγιογραφιών του Ναού και ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλλιακμάνης, καθηγητή ΑΠΘ με θέμα: «Ο Άγιος Νικόλαος στη λαϊκή ευσέβεια».
Τέλος με χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου έπεσε η αυλαία της παρουσίασης της εκδήλωσης τον συντονισμό  της οποίας είχε ο Αρχιμανδρίτης Δομέτιος Ντελλής, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Μετεώρων ενώ το παρόν τους έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος κ. Σινάνης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμίδων, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές και πλήθος κόσμου.














Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.