Τελευταίες Ειδήσεις

Τα 17 εκ. ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός 2019 του Δήμου Μετεώρων-Τα 17 εκ. ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός 2019 του Δήμου Μετεώρων




Το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός του Δήμου Μετεώρων για το έτος 2019 τον οποίο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων όπως και το πρόγραμμα τεχνικών έργων ύψους 2,77 εκ ευρώ.
Στην συνεδρίαση του σώματος στηλιτεύτηκε η καθυστέρηση στην παράδοση των θεμάτων στα μέλη του με τον πρόεδρο να κάνει λόγο για λάθος αλλά και την απουσία του γραμματέα.
Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το θέμα για την κατασκευή Υδροηλεκτρικού Σταθμού στον Κλεινοβό για το οποίο όλο το χωριό είναι αντίθετο κάτι που με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο το φέρνει αντίθετο στην έγκριση της μελέτης του έργου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ αυτά εγκρίθηκαν και έχουν ως εξής:

-Αίτηση της Αφοί Κωτούλα Τεχνική Κατασκευαστική Ο.Ε. (παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ». 
-Αποδοχή και κατανομή πίστωσης για  λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων. 
-Εκμίσθωση Δημοτικού καταστήματος (περίπτερο) της Κοινότητας Κορυδαλλού του Δήμου Μετεώρων. 
-Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου. Κατά πλειοψηφία.
-Αιτήσεις συλλόγων για την συμμετοχή του Δήμου στην γιορτή Τσιγαρίδας, α)Αγιοφύλλου β) Κρύας Βρύσης γ) Οξύνειας δ) Κακοπλευρίου. 

-Εξειδίκευση πίστωσης για προβολή χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. 
-Έκφραση απόψεων του δημοτικού συμβουλίου επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Διακατεχόμενου δάσους «Φίλιππα Ελαφίου» για το έτος 2018-2022. 
-Αίτηση Βασιλείου Ψαρρή (Λύση σύμβασης μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Κρανέας) . 
-Αίτηση Αγορίτσας Βάσου (Λύση σύμβασης μίσθωσης Δημοτικού καταστήματος  στην Κοινότητα Γερακαρίου). 
-Υποβολή πρότασης για ένταξη της πράξης με τίτλο «Άρδευση αμπελιών Τ.Κ. βασιλικής του Δήμου Μετεώρων» στη Δράση 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
-Έγκριση της αριθ. 23/2018 μελέτης με τίτλο:  «Άρδευση αμπελιών Τ.Κ. βασιλικής του Δήμου Μετεώρων» .
-Έγκριση γεωργοοικονομοτεχνικής μελέτης και μελέτης οικονομικής σκοπιμότητας για το έργο: «Άρδευση αμπελιών Τ.Κ. βασιλικής του Δήμου Μετεώρων» . 
-Έγκριση μελέτης δυνητικής εξοικονόμησης ύδατος για το έργο: Άρδευση αμπελιών Τ.Κ. βασιλικής του Δήμου Μετεώρων» . 
-Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, νέα αθλητικά κέντρα, αθλητικοί χώροι σχολείων κ.λ.π.2018»
-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την ανταλλαγή ακινήτου.
-Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.