Τελευταίες Ειδήσεις

Σήμερα Κυριακή στις 12:15μ.μ στο ‘’Mouzaki Palace Hotel’’ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ 36ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



 

Πέφτει  σήμερα το μεσημέρι, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Mouzaki Palace στις 12.15 μ.μ, η αυλαία της του 36ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Για πέντε ημέρες η Καρδίτσα  και το  Μουζάκι  είναι στο επίκεντρο  της χορωδιακής ζωής της χώρας.
Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 36 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.
Χορωδίες με διαφορετικό ύφος, με διαφορετικό ρεπερτόριο, με διαφορετικό ήχο προσέφεραν και τις τέσσερις ημέρες(4) καταπληκτικές βραδιές.  Πλήθος κόσμου,παρακολούθησαν εντυπωσιακά χορωδιακά σύνολα, που συνέθεσαν ένα μοναδικό πάζλ ηχοχρωμάτων.


Στα πλαίσια του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους κόσμου, ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ Αλέξης Κωστάλας, αποτέλεσε  το κεντρικό πρόσωπο  με τις όμορφες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις  στο πρόγραμμα και των τεσσάρων ημερών που περιλάμβανε καταπληκτικές χορωδίες.
  

Η σημερινή πέμπτη(5η) ημέρα του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καρδίτσας επιφυλάσσει σημαντικές  χορωδιακές  παρουσίες, από διάφορα μέρη της Ελλάδος(Άργος, Θεσσαλονίκη, Αταλάντη, Ιτέα Φωκίδας).


  
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

 
   Στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας για  πρώτη φορά  παγκοσμίως η βυζαντινή και η αρχαία ελληνική μουσική συμμετέχουν ισότιμα με το γρηγοριανό μέλος και την Αναγεννησιακή πολυφωνία.
Μια άλλη δυνατότητα των χορωδιών είναι να εκτελούν έργα του 15ου και 16ου αιώνα που δίνει στις χορωδίες τη δυνατότητα να μελετήσουν και να εμβαθύνουν στα αριστουργήματα της κλασικής πολυφωνίας. Εκτός από την εκτέλεση έργων ρομαντικών συνθετών, μπορούν να εκτελούν έργα σύγχρονων συνθετών καθώς και παραδοσιακή μουσική κάθε χώρας.

Οι καλύτερες χορωδίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα προταθούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο μουσικό CampusCORSI ESTIVI MUSICALI που θα πραγματοποιηθεί στο Σαλέρνο της Ιταλίας από 20 έως 25 Ιουλίου 2019.

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως η Κοσμήτωρας της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Νις  Suzana Kostic, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης,  ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, , ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, , η Silvia Skenderi καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.


     Ειδικότερα, το πρόγραμμα σήμερα Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 περιλαμβάνει την εμφάνιση των παρακάτω χορωδιών:
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 • MOUZAKI PALACE HOTEL ΩΡΑ 12:15 π.μ.

1.      Χορωδία Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νόνη.
2.      Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Τσάμη.
3.      Ανδρική Χορωδία Αταλάντης η ‘’Πρόοδος’’, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κοσμίδη.
4.      Χορωδία ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ Ιτέας, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

   
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:ΕΡΤ
ΧΟΡΗΓΟΙ: Damavand A.E- ΘΕΟΝΗ- Ψeatπολις Fine Meats -MOYZAKI PALACE HOTEL- ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ- ACS- ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΙΚΤΕΟ Καρδίτσας- ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ»-COMPULAND-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ‘’LA FIAMMA’’- HOTEL KIERION-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ‘’AΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ’’-HOTEL ΑΥΡΑ- HOTEL ASTRON- ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ- E-SCHOOL-ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ--Τουριστικό Γραφείο ΤΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TOURS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.