Τελευταίες Ειδήσεις

Κεντρικός ομιλητής ο Κ. Σκρέκας στο Συνέδριο του ΣΒΒΕ «Thessaloniki Summit 2018»




Στο διήμερο συνέδριο “Thessaloniki Summit” που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος με καλεσμένους τον αρχηγό της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχε ως ένας από τους βασικούς ομιλητές ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας. Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε στην ενότητα των ενεργειακών εξελίξεων στην Ευρώπη και τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την αναπληρώτρια Πρωθυπουργό της Ρουμανίας και τον ΥΠΕΝ κ. Σταθάκη.
Ο Βουλευτής Τρικάλων τόνισε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη αναποτελεσματικότητα και αναβλητικότητα της σημερινής κυβέρνησης έχει μετατρέψει τον ενεργειακό κλάδο και ιδιαίτερα τη ΔΕΗ από αναπτυξιακό πυλώνα σε παράγοντα συστημικού κινδύνου για τη χώρα. Ανέφερε ότι σε Παγκόσμιο επίπεδο οι περισσότερες χρεωκοπίες χωρών είχαν αφορμή την πτώχευση του ενεργειακού τους συστήματος και της κυρίας ενεργειακής τους Εταιρείας που συνήθως ανήκε στο Κράτος.
Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι για να πετύχουμε στην Ελλάδα ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη για τη δημιουργία χιλιάδων υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας θα πρέπει το κόστος της ενέργειας να είναι χαμηλό και ανταγωνιστικό προς τις άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Τόνισε ότι η Ελληνική παραγωγική βάση, οι αγρότες, οι επαγγελματίες αγοράζουν σήμερα ενέργεια σε σημαντικά υψηλότερες τιμές από άλλες χώρες της Ευρώπης κι αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας.
Τέλος ανέδειξε την ανάγκη η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο και να εκμεταλλευτεί τον ήλιο, τον άνεμο και τη γεωθερμία και μ’ αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τις εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα που προκαλούν την υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας του πλανήτη και τη κλιματική αλλαγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.