Τελευταίες Ειδήσεις

Νίκος Καρδούλας: Οι ξένες επενδύσεις έρχονται….. αλλά το χρηματιστήριο καταρρέει




Στις 20 Νοεμβρίου 2018 ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών βούλιαζε κάτω από τις 600 μονάδες και οι τραπεζικές μετοχές απαξιώνονταν, ενώ το επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών ομολόγων καθιστούσε απαγορευτική την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε για προϋπολογισμό λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης για πρώτη φορά μετά από μία ολόκληρη δεκαετία, σημειώνοντας πως θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και για σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας, εξυμνώντας τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη μία μεριά ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας, προχωρώντας σε ένα κύμα παροχολογίας ώστε να διασωθούν στις εκλογές και από την άλλη μεριά κρύβουν τα προβλήματα ώστε να σκάσουν στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης, καθυστερώντας το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Το Χρηματιστήριο όμως από την ώρα που «βγήκαμε ηρωικά από τα μνημόνια!» πήρε την κατηφόρα.


Ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στα τέλη Ιουνίου του 2012, ήταν περίπου 650 μονάδες και το Μάρτιο του 2014 είχε φτάσει στις 1360 μονάδες. Όταν όμως στα τέλη του 2014 άρχισε να διαφαίνεται ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόωρες εκλογές έμοιαζαν αναπόφευκτες, ο δείκτης άρχισε να πέφτει και τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 τον παρέλαβε στις 840 μονάδες.

Επί κυβέρνησης λοιπόν του Αντώνη Σαμαρά ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε κατά 30%, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποχωρεί συνεχώς, χωρίς ποτέ να φθάσει στα επίπεδα που τον παρέλαβαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειρωνευόταν το success story του Αντώνη Σαμαρά την άνοιξη του 2014, όταν ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 1360 μονάδες, ενώ τώρα που ο Γενικός Δείκτης έχει πέσει κάτω από τις 600 μονάδες οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για το δικό τους δήθεν success story.

Η κυβέρνηση διαλαλεί ότι την τελευταία διετία έχουμε «ρεκόρ ξένων επενδύσεων!» στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν συνάδει με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου, η οποία είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την αποτυχία της κυβέρνησης, ειδικά στον τομέα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση λοιπόν μπορεί να πανηγυρίζει για τις δήθεν επιτυχίες της, αλλά οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει την κυβέρνηση, οι πολίτες δείχνουν σε κάθε ευκαιρία την αποστροφή τους σε αυτή και συμπεραίνεται ότι η ανικανότητα, η αλαζονεία και το θράσος έχουν αποκόψει την κυβέρνηση από την πραγματικότητα, στην οποία θα τους προσγειώσει σύντομα ο λαός.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ
Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.