Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name
pic name pic name pic name

Ακινητοποιημένα τα απορριμματοφόρα τη Δευτέρα για το θάνατο δύο εργαζομένων

meteoravoice | 5:46 μ.μ. Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 |
Posted on
 • Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
 • by
 • meteoravoice
 • in
 • Ετικέτες


 • Ακινητοποιημένα τα απορριμματοφόρα τη Δευτέρα για το θάνατο δύο εργαζομένωνΑκινητοποιημένα θα παραμείνουν τα απορριμματοφόρα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας την προσεχή Δευτέρα λόγω διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους θανάτους δύο υπαλλήλων καθαριότητας τις τελευταίες μέρες.

  Την Παρασκευή οδηγός απορριμματοφόρου τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, μετά από ανατροπή του οχήματος που οδηγούσε ενώ την περασμένη εβδομάδα εργάτης έχασε την ζωή του στον Ασπρόπυργο.

  Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητα.

  Η Ομοσπονδία καταγγέλλει έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, κακή συντήρηση οχημάτων, υπερεργασία και καταστρατήγηση των κανόνων υγιεινής.

  Με αυτά τα δεδομένα η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε ότι τα αμαξοστάσια των Δήμων θα μείνουν κλειστά την Δευτέρα.

  Κανένα απορριμματοφόρο αύριο στη Θεσσαλονίκη

  Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει αύριο ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απώλεια δύο συναδέλφων τους και τον τραυματισμό ενός ακόμη εν ώρα εργασίας.  Όπως καταγγέλλουν, τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στον κλάδο τους, ενώ εξαπολύουν πυρά κατά των διοικήσεων των δήμων αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας.

  Όπως μάλιστα τονίζουν, κατά την αυριανή κινητοποίηση κανένα απορριμματοφόρο, κανένα όχημα, δεν θα βγει από τα αμαξοστάσια των δήμων.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης:

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ /ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ

  "Μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες, χάθηκαν δύο συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας και άλλος ένας τραυματίστηκε.

  Δυστυχώς,σχεδόν καθημερινά πια, έχουμε εργατικά ατυχήματα, κάποια από αυτά κιόλας δεν "καταγράφονται " ..Για τα ατυχήματα αυτά ή τα δυστυχήματα δεν φταίει "το κακό το ριζικό μας", "η κακιά η ώρα" που ακούμε να λένε κάποιοι δήμαρχοι. Τις αιτίες τις γνωρίσουμε όλοι καλά και πρώτα και κύρια οι συνάδελφοι μας που παίζουν την ζωή τους κάθε μέρα κορώνα γράμμα.

  Αιτία είναι τα κακοσυντηρημενα οχήματα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη εκπαίδευσης του προσωπικού, η ελαστικοποιηση των σχέσεων εργασίας, η έλλειψη μέσων προστασίας.. βλέπετε κάποιοι δήμαρχοι την ασφάλεια των εργαζομένων την βλέπουν ως κόστος που πρέπει να "περιοριστεί" θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.. αιτία είναι η συνεχής απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας από την πλειοψηφία των δημάρχων, προκειμένου να δοθούν βορά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη για τον περιορισμό των ειδικοτήτων που εντάσσονται στα ΒΑΕ, έχει δεσμευθεί βλέπετε στους" θεσμούς" και φυσικά στο κεφάλαιο, για περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΈΡΑΣΕΙ

  Θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των συναδέλφων και να τους υποσχεθούμε ότι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
  Την Δευτέρα 19/11 προχωράμε στην ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

  Την Δευτέρα κανένα απορριμματοφορο, κανένα όχημα, δε βγαίνει από τα αμαξοστάσια των δήμων".


  Την Επιθεώρηση Εργασίας καλούν οι δημοτικοί υπάλληλοι των Τρικάλων


  Στο μεταξύ το Δ.Σ. του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Τρικάλων εκφράζει την  βαθιά θλίψη και οδύνη του για την απώλεια των συναδέλφων και τα ειλικρινή συλλυπητήριά  στις οικογένειες  και τους  οικείους  των εκλιπόντων.
  Ας είναι τουλάχιστον η αφορμή ώστε οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των όσων οι Νόμοι προβλέπουν, μιας και τα θύματα των τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται ανησυχητικά.
  Καλούμε   το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) να επισκεφτεί τους χώρους εργασίας  στα αμαξοστάσια των Δήμων του Νομού μας   να διερευνήσει άμεσα τις συνθήκες εργασίας ,εάν τηρούνται οι νόμιμες προυποθέσεις και τα Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας διενεργώντας επιτόπιο έλεγχο.
  Τέλος  Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές  του Νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Τρικκαίων να στρέψουν το βλέμμα τους στην τραγική κατάσταση που έχουν φέρει τις υπηρεσίες καθαριότητας και να λάβουν ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα για την βελτίωσή τους με στόχο την καλύτερη, αμεσότερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, διατηρώντας παράλληλα τον δημόσιο και Κοινωνικό χαραχτήρα τους . Αν δεν το πράξουν ….. το  <<λόγο>> θα έχουν οι εργαζόμενοι.


  Για το Δ.Σ.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Κωστίκας Ευάγγελος                                  Τσιαφίτσας   Αχιλλέας

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW