Τελευταίες Ειδήσεις

«Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία... Έλα να τη γράψουμε μαζί!»


 

 

 

 

 

«Ο δρόμος έχει τη δική του Ιστορία... Έλα να τη γράψουμε μαζί!». Μ’ αυτό το κάλεσμα η ΚΝΕ & το ΚΚΕ διοργάνωσαν στα Τρίκαλα μια επιτυχημένη εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την εξέγερση στο  Πολυτεχνείο το 1973. Για τα 45 χρόνια από τις που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Η εκδήλωση , που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της «Σουίτα» art café , ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον βίντεο που δημιούργησε η ΚΝΕ με ντοκουμέντα των ημερών του Νοέμβρη 1973, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα των συνθημάτων του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία εκ μέρους του ΤΣ Τρικάλων της  ΚΝΕ και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε , μ’  ένα συγκινητικό  μουσικό αφιέρωμα στις στιγμές της παράνομης δράσης της ΚΝΕ & του αντιδικτατορικού αγώνα.    

Μεταξύ άλλων στην ομιλία τονίστηκε πως « τα συνθήματα «έξω οι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» που γράφτηκαν τότε στις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα, μιας και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τα αιτήματα του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου δεν ικανοποιήθηκαν. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν περνούσε από το χέρι της, θα φρόντιζε να σβηστεί μια για πάντα. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη ΝΔ μέχρι τη ναζιστική ΧΑ, είναι μέσα σε όλα όσα λένε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, για να πετύχουν τον πολυπόθητο σκοπό για τους πλουτοκράτες : Την αναβάθμιση, όπως λένε, της χώρας μας στην περιοχή, δηλαδή περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο μέσα κι από τους πολεμικούς σχεδιασμούς και το μπλέξιμο της χώρας μας σ’ αυτούς.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα τολμά να κάνει το μαύρο άσπρο  και να υπόσχεται ειρήνη και ανάπτυξη μέσα από την  περίφημη «γεωστρατηγική αναβάθμιση».

Επίσης, επισημάνθηκε ότι «τα γεγονότα εκείνων των ημερών αποδεικνύουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι υπάρχει ελπίδα. Πολλές φορές, ακόμα και όταν οι περισσότεροι πιστεύουν ότι "δεν αλλάζει τίποτα", συντελούνται αλλαγές στις συνειδήσεις του κόσμου που δεν γίνονται φανερές με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης γεμίζει, ωριμάζουν διαθέσεις που μπορεί να μην εκφράζονται ακόμα έμπρακτα. Για να εκφραστούν οι διαθέσεις και να μετατραπούν σε αγώνα με προοπτική χρειάζεται η ακούραστη συνειδητή δράση μιας πρωτοπορίας των εκμεταλλευόμενων.   Τότε η ΚΝΕ  στο πλευρό του Κόμματος, αποτέλεσε την ψυχή του αντιδικτατορικού αγώνα. Ένας αγώνας που απαιτούσε τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση, την συνεπή αφοσίωση μελών και στελεχών. Μες το πηχτό σκοτάδι, στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, με  απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ιδρύεται τον Αύγουστο του 1968 η Κομουνιστική Νεολαία Ελλάδας…Σε συνθήκες παρανομίας και διώξεων, η ΚΝΕ, έδρασε ανυποχώρητα για τα συμφέροντα της νεολαίας, πρωτοστάτησε στην αντιδικτατορική πάλη και στον ξεσηκωμό του λαού
Έτσι και σήμερα η ΚΝΕ και το ΚΚΕ εργάζονται για τους νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς. Και  ο Κάθε ένας μετρά στο μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας! Κάθε νέος και νέα που οργανώνεται στην ΚΝΕ, σημαίνει μια μεγάλη αποτυχία του συστήματος να τον βάλει στο χέρι! Σημαίνει ότι κανένας δεν θα είναι μόνος του απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης.
Η οργάνωση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του καθένα και της καθεμιάς, στον αγώνα για ένα μέλλον «στο μπόι των ονείρων» και των αναγκών μας! .


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.