Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδήλωση για το διαβήτη στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας




«Φροντίδα διαβητικού ασθενή-Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2» ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας.
Με αφορμή την 14η  Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο Δήμος Μετεώρων σε συνεργασία με την ΕΛΛΟΔΙ (Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη) πραγματοποίησαν την καθόλα ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο χώρο του ΚΑΠΗ  με κεντρικό ομιλητή τον κ.  Βαλσαμάκη Γιώργο, Ιατρό, Επίκουρο καθηγητή Ενδοκρινολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Βαλσαμάκης με γλαφυρότητα προσέγγισε το θέμα τονίζοντας ότι  στόχος είναι  η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην πάθηση, τη σωστή  πληροφόρηση αλλά και στην κινητοποίηση όλων μας για προληπτικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον οργανισμό μας και την υγεία ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πριν τα πράγματα εξελιχθούν δυσάρεστα.
Σημειώνεται ότι ο εισηγητής μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων και έδωσε απαντήσεις αναπτύσσοντας ένα χρήσιμο διάλογο μαζί τους.
Τέλος  πραγματοποιήθηκε δωρεάν δειγματοληπτική εξέταση σακχαρώδους διαβήτη από νοσηλευτές του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Μετεώρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.