Τελευταίες Ειδήσεις

"Φωτιά" στη Μαύρη θάλασσα: Θερμό επεισόδιο Ρωσίας – Ουκρανίας



"Φωτιά" στη Μαύρη θάλασσα: Θερμό επεισόδιο Ρωσίας – ΟυκρανίαςΤην Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία ότι εμπόδισε την είσοδο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της να εισέλθουν στη Θάλασσα του Άζοφ (Sea of Azov), μέσω του Στενού του Κερτς,πέρασμα που οδηγεί στη Μαύρη Θάλασσα, βάζοντας ένα τεράστιο φορτηγό πλοίο σε γέφυρα που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Οι αξιωματούχοι των δύο πλευρών αλληλοκατηγορούνται για προβοκατόρικη συμπεριφορά.
Οι Ουκρανοί ωστόσο, κάνουν λόγο για έναν τραυματία από πυροβολισμούς των Ρώσων, καθώς και ότι υπέστη ζημιά το ένα από τα πλοία τους.

Οι Ρώσοι από την πλευρά τους, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά Μέσα, αποδέχονται ότι μπλόκαραν τη θαλάσσια περιοχή με πλοίο, αφού η Ουκρανία μπήκε στην περιοχή χωρίς να ζητήσει άδεια.
Συμφωνία μεταξύ τους προβλέπει το δικαίωμα χρήσης της περιοχής που οδηγεί στο στενό που βγαίνει στη Μαύρη Θάλασσα, όμως οι εντάσεις Μόσχας – Κιέβου έχουν κλιμακωθεί μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, το 2014.
Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα του ελέγχου της περιοχής, μετά και την κατασκευή της γέφυρας όπου σημειώθηκε το περιστατικό, η οποία βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ της Κριμαίας και της νότιας Ρωσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.