Τελευταίες Ειδήσεις

Μαζική συμμετοχή στην απεργία


Στις 28 Νοέμβρη απεργούμε! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη απεργιακή συγκέντρωση  που διοργανώνουν τα Εργατικά Σωματεία του Νομού μας, στις 10.00π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τα σωματεία που υπογράφουμε, κάτω από τις σημαίες και το πλαίσιο πάλης των Ομοσπονδιών μας, καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού μας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία  στις 28 Νοέμβρη και στη απεργιακή συγκέντρωση  που διοργανώνουμε στις 10.00π.μ. στην  ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 
Τους καλούμε να μπουν στη μάχη και να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 28 Νοέμβρη με αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. 
Απεργούμε γιατί το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γιατί οι  αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στα χρόνια των μνημονίων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχιστούν, γιατί είναι αναγκαίες για τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας και εμείς δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την άθλια ζωή. Γιατί, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και η ΝΔ, που διεκδικεί να ξαναγίνει κυβέρνηση δεν θα καταργήσουν τους 700 μνημονιακούς νόμους, αντίθετα είναι δεσμευμένοι για νέα αντεργατικά μέτρα.

Τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής  πλειοψηφίας που στενάζει από το διαρκές χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και τους φόρους.
Κανένας από τους 700 περίπου μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα έως το 2060! 
Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!
Η επεκτασιμότητα 5 ΚΣΣΕ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά μικρό ποσοστό εργαζομένων σ’ αυτούς τους κλάδους, με δεδομένο ότι έχουν δημιουργήσει πανσπερμία εργασιακών σχέσεων που αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος εργαζομένων, ενώ σε γενικότερο επίπεδο, από τη στιγμή που έδωσαν τη δυνατότητα του βέτο στους εργοδότες, δεν εξασφαλίζεται η υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ, ενώ σε πολλούς κλάδους δεν υπάρχει ΚΣΕΕ.
            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε πρόσφατα, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων, τροπολογία, με την οποία βάζει σε εφαρμογή τον νόμο Βρούτση 4172/13 που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει ότι ο κατώτερος μισθός θα ορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και θα είναι αυτός που θέλουν οι εργοδότες.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου απέρριψαν ακόμα μια φορά την πρόταση νόμου των 530 συνδικάτων, την οποία κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, με την οποία προβλέπεται, άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του νόμου Βρούτση 4172/13, επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Συμβάσεων όπως ίσχυε πριν το 2010.
Με βάση αυτή την κατάσταση, τα Σωματεία μας  είχαν αποφασίσει 24ωρη πανεργατική απεργία, αρχικά για τις 8/11 και στη συνέχεια την μεταθέσαμε για τις 14/11, μετά την απόφαση που πήρε και το ΕΚΑ, μαζί με άλλα 17 ΕΚ, 9 Ομοσπονδίες και 250 εργατικά σωματεία, με δεδομένο ότι η ΕΕ της ΓΣΕΕ είχε απορρίψει την πρόταση για απεργία, γιατί δεν θέλει να αναπτυχθεί ουσιαστικά αγώνας απέναντι στη συνεχιζόμενη αντεργατική επίθεση, αλλά να προσαρμοστεί η εργατική τάξη στην άθλια ζωή που μας επέβαλαν.


Το μεγάλο απεργιακό μέτωπο με αποφάσεις 19 ΕΚ, 8 Ομοσπονδιών και 250 περίπου σωματείων, ανάγκασε την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ σε μία συνεδρίαση "μνημείο εργατοπατερισμού" να πάρει απόφαση για απεργία στις 28/11, όχι γιατί την ήθελε, αλλά για να διασπάσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο και να την υπονομεύσει, αφού οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ έλεγαν ταυτόχρονα ότι “ η απεργία έφαγε τα ψωμιά της” .
Στο νομό μας, η στάση της ¨εκ νέου διοριζόμενη Διοίκηση¨ του ΕΚΤΡ (των εργατοπατέρων που θρονιάστηκαν στις καρέκλες του Ε.Κ.),την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι και τα σωματεία  δίνουν τη μάχη της απεργίας, αυτή δίνει τηη υπονομευτική  μάχη για να διατηρήσει τον συσχετισμό μέσα στο ΕΚΤΡ, υπέρ των συμφερόντων της εργοδοσίας, να διενεργήσει ένα συνέδριο μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, ένα συνέδριο ψηφοκαταμέτρησης για την ανακύκλωση του εργατοπατερισμού και των καρεκλών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με σωρεία νόθων αντιπροσώπων από σωματεία φαντάσματα που έχουν προκύψει μέσα από την ανοιχτή συνεργασία της πλειοψηφίας του ΕΚΤρικάλων με την μεγαλοεργοδοσία και δεν έχουν καμία δράση.
Καλούμε την εργατική τάξη του Νομού μας να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης και αγώνα των εργατοϋπαλλήλων και να πάρει μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα Εργατικά σωματεία την Τετάρτη  28 Νοέμβρη στις 10.00π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ με τα παρακάτω βασικά αιτήματα:
·         Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
·         Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
·         Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
·         Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·         Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν οι διώξεις!
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
·         Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
·         Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η Λάρισα και η χώρα μας μια τεράστια αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση-ορμητήριο πολέμου




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.