Τελευταίες Ειδήσεις

Ο «ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. Πολιτευτής


            Αναπάντεχα και τραγικά γεγονότα έρχονται καθημερινά στην ταλαιπωρημένη Πατρίδα μας. Απειλές από τους βαρβάρους της Ανατολής. Εκβιασμοί από τους Δανειστές. Πρωτοφανείς δολοφονίες πολιτών. Εγκληματικές ενέργειες από ντόπιους και εισαγόμενους δολοφόνους. Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας. Όργιο λαθρομετανάστευσης. Αυτοκτονίες πολιτών και διάλυση οικογενειών. Ανείπωτη φτώχεια και ανεργία. Καταράκωση κάθε είδους προσωπικής αξιοπρέπειας. Βαθειά κρίση θεσμών. Εργασιακός Μεσαίωνας. Κρίση πολιτισμική. Έλλειψη ηθικής Απέραντη αβεβαιότητα για το αύριο και φυσικά για την ζωή των παιδιών μας.
            Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά τα κακά έρχεται και η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου να βάλει οριστικά την ταφόπλακα στο παρόν αλλά και στο μέλλον της ζωής μας. Μια συμφωνία, που έγινε για όσους φέρουν το Άγιο Ράσο της εκκλησίας μας και για όσους προσπαθούν, απεγνωσμένα, να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, εφαρμόζοντας ακόμα το παράλογο, αντιδημοκρατικό και όχι ηθικό «Δόγμα Πολάκη». 
            Χωρίς να γνωρίζει ο κλήρος και ο Λαός, οι Τσίπρας – Ιερώνυμος, προχώρησαν σε συμφωνία για το μισθολόγιο των Ιερέων και για την Εκκλησιαστική περιουσία. Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε αυτή η ενέργεια. Οι ρασοφόροι δεν είναι κτήμα ούτε του Ιερώνυμου ούτε του Τσίπρα και φυσικά δεν πρέπει και δεν μπορεί κανένας τους να αποφασίζει γι’ αυτούς χωρίς αυτούς. Το να αλλάξεις τις εργασιακές σχέσεις, μιας μεγάλης κοινωνικής ομάδας, όπως είναι κληρικοί και αντι να ζουν με μισθούς να ζουν με επιδόματα, είναι πρωτοφανές. Το παράλογο είναι ότι θέλουν να διώξουν 10.000 Ιερείς από το κρατικό μισθολόγιο και να διορίσουν στην θέση τους 10.000… Καρανίκηδες του ΣΥΡΙΖΑ …! Ντροπή και Αίσχος.

            Η τρικυμία αυτή στην Εκκλησία δημιούργησε τεράστια δυσφορία σε Μητροπολίτες και σε κλήρο. Είναι κακό για την Εκκλησία να κατηγορείται ο Αρχιεπίσκοπος για «προδοσία» από Ιεράρχες. Δεν πρέπει να φύγει ο προκαθήμενος με το στίγμα, ότι πούλησε τον κλήρο της Ελλάδας, για να παίξει τα προεκλογικά πολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν πρέπει να γίνει μια τέτοια επαίσχυντη συμφωνία από ένα Ιεράχη, σ’ αυτήν την ηλικία, και από έναν Πρωθυπουργό, που σε λίγους μήνες δεν θα ναι στην εξουσία. Το Πατριαρχείο, οι Μητροπολίτες, πλην ελαχίστων, και όλοι οι Ιερείς είναι ενοχλημένοι για όσα πάνε να υλοποιήσουν οι Τσίπρας και Ιερώνυμος. Το να αξιοποιηθεί η Εκκλησιαστική περιουσία και να λυθούν άλλες διαφορές συμφωνούν όλοι οι Έλληνες όχι όμως να κοπεί ο μιθός των Ιερέων από το κράτος, και αντι μισθού να παίρνουν…. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ… και όχι στην ουδετεροθρησκεία. ..!
            Μακάρι, η έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την ερχόμενη Παρασκευή 16-11-18, να δώσει λύση, που να συμφέρει στην Εκκλησία και στην Πολιτεία. Ας ακούσουν και τις ανησυχίες του Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Μητροπολιτών, των Ιερέων και Μοναχών και του Χριστεπωνύμου πληρώματος, που είναι η ζώσα Εκκλησία. Είθε ο Ιερώνυμος να μην ακούσει τον «Εξάψαλμο» από τους Αρχιερείς την Παρασκευή.
            Η πολιτεία, με αιχμή του δόρατος τον Πρωθυπουργό, που δεν είναι άνθρωπος που πιστεύει στην Εκκλησία, όπως και οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ, ας καταλάβει, πως η Εκκλησία και ο Ελληνισμός συμπορεύονται επι χιλιετίες και κράτησαν όλο αυτό το διάστημα όρθια την πίστη των Ελλήνων στην Πατρίδα και στην Ορθοδοξία. Το γένος την Ελλήνων είναι ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ.
            Ο Τσίπρας αισθάνεται να ανοίγει… η γη κάτω από τα πόδια του και, αφού έχει βάλει την χώρα σε μιας μεγάλη προεκλογική περίοδο, τα Παίζει Όλα για Όλα. Ζούμε δυστυχώς, σ’ ένα ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ προεκλογικό… πάρτυ….που επισκιάζεται από το εμπόριο Ελπίδας και Ψήφων.
            Ντελίριο παροχών και υποσχέσεων, για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο. Πολιτικά παιχνίδια με αναδρομικά και με την φτώχεια των Συνταξιούχων. Πανηγυρισμοί, για οικονομικές επιστροφές σε Ένστολους, Ιατρούς και Παν/κούς, την στιγμή που η Οικονομία είναι στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ και η ανάπτυξη… φυλλοροεί.,
            Η ακατάσχετη παροχολογία και υποσχεσιολογία είναι πρωτοφανής και δεν πρόκειται να αλλάξει το αρνητικό πολιτικό κλίμα, για τους Τσίπρας – Καμμένο, αφού πέφτουν στο κενό. Η παγίδα του «ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ»  στήθηκε και το 2015. Τότε πέτυχε, γιατί ο Λαός δεν περίμενε πως οι Τσίπρας – Καμμένος θα ναι τόσο μεγάλοι ψεύτες. Τώρα τους περιμένουν οι πολίτες με τις ψηφοκαραμπίνες, για να πληρώσουν για την καταστροφή που έφεραν στη χώρα. Από το «κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη» πέρασαν στο «κανένα σπίτι σε χέρια Ιδιοκτήτη».
            Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Ας προσέξει ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να μην καταγραφεί ως ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ Αρχιεπίσκοπος, που κατέστρεψε τον κλήρο και αμαύρωσε την Αγία Πίστη στον «Κύριο Ημων Ιουσού Χριστό».
            Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τελειώνει, πνέει τα λοίσθεια. Τέσσερα άρθρα στον διεθνή τύπο, τις τελευταίες ημέρες, είναι ΚΑΛΑΦΟΣ για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένο. Η Ορθοδοξία πρέπει να ζήσει και θα ζήσει.
            Οργή Θεού φωνή Λαού…!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.