Τελευταίες Ειδήσεις

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας-Αποφυλάκιση καθαρίστριας

Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός της καταδίκης μιας 53χρονης καθαρίστριας από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια (γιατί πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού από Ε' Δημοτικού σε ΣΤ'), ως 
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ  που αγωνίζεται και διεκδικεί για ισότιμη θέση της γυναίκας μέσα στην κοινωνία, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλες και όλους, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:• Η συγκεκριμένη καθαρίστρια είχε μεγαλώσει μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
• Αναγκάστηκε από μικρή να δουλεύει πολύ σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη (δύο παιδιά, σύζυγος με σοβαρά προβλήματα υγείας)
• Όλα αυτά τα χρόνια δούλευε σαν καθαρίστρια με μεγάλο ζήλο και αφοσίωση.
Το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη του διαγωνισμού (δηλαδή απόφοιτος Δημοτικού) δεν την εμπόδιζε απ' το να καθαρίζει καλά και σωστά.
Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας πιστεύει ότι είναι άδικο να καταδικάζεται σαν "κοινός εγκληματίας" μια γυναίκα που το μόνο της "έγκλημα" είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της.
 Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η αστική δικαιοσύνη αθωώνει αυτούς που πραγματικά έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα (βλ. τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους), καταδικάζει και εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Εμείς οι γυναίκες της Ομάδας Γυναικών παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου όλοι θα είναι ισότιμοι μεταξύ τους, όπου η υγεία και η παιδεία θα είναι δημόσια και δωρεάν και όπου όλοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό. Παλεύουμε για μια ζωή με δικαιώματα στην μόρφωση, στην εργασία, στον ελεύθερο
χρόνο και τη μητρότητα.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ!

Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας
Μέλος της ΟΓΕ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 25,11,2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.