Τελευταίες Ειδήσεις

«Δείπνο Ηλιθίων» από το Επί Σταγών-Εξαιρετική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου






Μια εξαιρετική παράσταση ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ».
Το έργο «Δείπνο Ηλιθίων» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Νικόπουλου, έκανε πρεμιέρα του κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κοινού σκορπίζοντας άφθονο γέλιο και δη μέχρι δακρύων.
Την εξαιρετική κωμωδία του Francis Veber, «Δείπνο Ηλιθίων», ένα έργο με διεθνή καριέρα και τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε, παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» με πολύ μεράκι και αστείρευτη διάθεση οι άνθρωποι του Θεατρικού Εργαστηρίου εργάστηκαν πυρετωδώς και παρουσίασαν ένα άριστο αποτέλεσμα.
“Η κωμωδία είναι απλώς ένας αστείος τρόπος να είσαι σοβαρός”
Kάθε Τετάρτη ο υπερόπτης Πιέρ, μεγαλοεκδότης στο επάγγελμα, διοργανώνει με τους φίλους του ένα «Δείπνο Ηλιθίων». Σε αυτό το δείπνο ο καθένας καλεί τον πιο ηλίθιο άνθρωπο που έχει συναντήσει μέσα στη βδομάδα και στο τέλος αυτός που έχει φέρει τον πιο χαζό προσκεκλημένο ανακηρύσσεται νικητής. Μια ανατροπή όμως στο δείπνο αυτής της Τετάρτης θα αλλάξει όλα τα δεδομένα. Ο Πιέρ παθαίνει ξαφνικά λουμπάγκο και έτσι δεν καταφέρνει να ειδοποιήσει τον “ηλίθιο” Φρανσουά για την ακύρωση του δείπνου. Ο αγαθός Φρανσουά, υπάλληλος της τοπικής εφορίας και κατασκευαστής μικρογραφιών μεγάλων έργων με σπίρτα, καταφθάνει στο σπίτι του Πιέρ.  Κι από δω αρχίζουν οι ανατροπές! Ο Φρανσουά, με την αφελή κι αθώα λογική του, προκαλεί μία σειρά από «συμφορές», και μέσα σε λίγη ώρα, αποδομεί άθελά του τον «πολύ» Πιερ Μπροσάν, που τον αναγκάζει στο τέλος να αναρωτηθεί... Ποιός είναι ο ηλίθιος τελικά;


Το μέτρο και ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο έργο από τους ανθρώπους του Θεατρικού Εργαστηρίου «Επί Σταγών»  αποτελούν τη συνταγή για  μια όμορφη θεατρική βραδιά.
Οι παραστάσεις δίδονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας
Σάββατο, Κυριακή 24 & 25 Νοεμβρίου και ώρα 21:00
Πέμπτη, Παρασκευή 29 & 30 Νοεμβρίου  και ώρα 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Στηρίζουν
Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας
ΕΠΙΠΛΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Σκηνικά: Φώτης Τζίκας, Γρηγόρης Γκούμας, Δημήτρης Μέκρας, Δημήτρης Μανώλης, Βασίλης Τσιάμης, Σπύρος Σιούτας, Φώτης Τρίμμης
Κουστούμια: Όλγα Κουτσαλιάρη – Σοφία Δρούγκα
Κομμώσεις: Ελένη Καρούτα
Φροντιστής σκηνής: Σίλη Τζώρτζη
Ηχοληψία– Φωτισμοί: Γιώργος Αδάμος
Βοηθός ηχολήπτη: Βασίλης Τσιάμης
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Rochers ville_music studio







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.