Τελευταίες Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί τον Γαστρονομικό Τουρισμό στην Διεθνή Έκθεση «Η Ευρώπη των Γεύσεων»




H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Πολιτισμός – Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία», στα πλαίσια του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η  χώρα μας με το διεθνές αυτό γεγονός έγινε το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης, ενώ μέσα από τις συνεδριακές εκδηλώσεις που στόχευαν στη διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, προβλήθηκε επίσης  και αναδείχθηκε από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η Ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής, παράλληλα με τα παραδοσιακά προϊόντα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι συμμετέχοντες φορείς παρουσίασαν και ανέδειξαν με διαδραστικό τρόπο τις σημαντικότερες πτυχές της πολιτιστικής, τουριστικής και γαστρονομικής ζωής του τόπου.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο οποίο μεταξύ άλλων ήταν έντονη η γαστρονομική παρουσίαση των  παραδοσιακών της προϊόντων, όπως τα κρασιά, το τσίπουρο, τα τυριά, το λάδι, οι ελιές, το μέλι κλπ.,   που αποτελούν  τα βασικά  στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής και  αποδεδειγμένα υποστηρίζουν την υγεία και την μακροζωία.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάστηκαν επίσης οι  τοπικές  διατροφικές συνήθειες που συνδυάστηκαν   με την προβολή και προώθηση διατροφικών προϊόντων, ποτών και εδεσμάτων, τα οποία αναδεικνύουν τον  θεσσαλικό  γαστρονομικό  τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε αναπτυσσόμενη ειδική – εναλλακτική μορφή  τουρισμού, όλο τον χρόνο.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσίασε  μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ το επισκέφθηκαν πολλοί επιχειρηματίες, σύνεδροι,  φορείς του επιχειρηματικού κόσμου και  πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις γνωριμίας των ξένων συνέδρων και των επισκεπτών, με τα προϊόντα της περιοχής. 
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν η Δ/ντρια Τουρισμού κα. Ελένη Κατσαρού και η Προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού κα. Βασιλική Χρόνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.