Τελευταίες Ειδήσεις

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων




Με τελικό αποδέκτη τον Υπουργό Παιδείας και υπενθύμιση των (μη) πράξεών για τις σχολές στα Τρίκαλα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων με αγωνιώντες φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, στη διάρκεια κινητοποίησής τους.
Μιλώντας για το ζήτημα που εσχάτως ανέκυψε σε θέματα δικαιωμάτων άθλησης από εκπαιδευτή, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε στους φοιτητές: «Δεν μου κάνει καμία εντύπωση για το αιφνιδιαστικό της κατάθεσης του νομοσχεδίου. Την ίδια αντιμετώπιση είχαμε από το υπουργείο και προσωπικά από τον υπουργό, για το ζήτημα των σχολών».
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφερόταν στη συνεχή παρελκυστική τακτική τα αιτήματα των τρικαλινών φορέων για την ίδρυση σχολών και τμημάτων στα Τρίκαλα. 
Αυτή τη φορά, ένα άλλο εκπαιδευτικό και μείζονος σημασία θέμα, αφορούσε τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων. Η σημερινή τους (28/11/2018) κινητοποίηση, με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, αφορούσε σε αντίδρασή τους με παράλληλο κλείσιμο της σχολής.
Αιτία είναι το υπό διαβούλευση «Νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Πολιτισμού για τον Αθλητισμό», που, όπως τόνισαν σε σχετικό ψήφισμα «Θέτει σε κίνδυνο την υγεία του Έλληνα πολίτη εισάγοντας το επάγγελμα του «Εκπαιδευτή» με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση». Και ζητούν από την κυβέρνηση «να αποσύρει τις προτεινόμενες αντισυνταγματικές, αντιεπιστημονικές άδικες και καταχρηστικές διατάξεις του νομοσχεδίου και να κάνει δραστικές μεταβολές  των άρθρων του νομοσχεδίου μετά από ουσιαστική διαβούλευση με τις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας».
Ο κ. Παπαστεργίου δέχθηκε τους φοιτητές – που συνοδεύονταν από καθηγητές τους και τον κοσμήτορα κ. Θαν. Παπαϊωάννου - και συνομίλησε μαζί τους στην είσοδο του Δημαρχείου Τρικκαίων. Παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Ψύχος και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη κ. Β. Μητσιάδη.
Είναι η δεύτερη συνάντηση με τη σπουδάζουσα νεολαία της πόλης, μετά από εκείνη με τους σπουδαστές του τμήματος ΤΕΙ, προ μηνός, αναφορικά με το κλείσιμο του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.