Τελευταίες Ειδήσεις

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σαμαρά «Καταζητείται»

 Ο χώρος του Σουίτα ArtCafé κατακλύστηκε το βράδυ της Παρασκευής από δεκάδες Τρικαλινούς που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της νέας έκδοσης του γνωστού βιβλίου του Κώστα Σαμαρά «Καταζητείται», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ.

Ο Κώστας Σαμαράς, γνωστός στο πανελλήνιο από την παράνομη δράση του που οδήγησε σε δεκάδες  ληστείες  με λεία πολλών εκατομμυρίων, την σχέση και συνεργασία του με τους αδελφούς Νίκο και Βασίλη Παλαιοκώστα, τον εγκλεισμό του στη φυλακή του και τις αποδράσεις του απ’ αυτή, τα τελευταία χρόνια κατοικεί στα Τρίκαλα, προσπαθώντας να ζήσει μια ήρεμη και φυσιολογική ζωή, όπως κάθε κανονικός άνθρωπος.
Για το βιβλίο του Κώστα Σαμαρά, αλλά και την σχέση που τους συνδέει με τον ίδιο, μίλησαν στο ακροατήριο ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, ο γνωστός από την θητεία του στην τηλεόραση και τις εφημερίδες αστυνομικός ρεπόρτερ Πάνος Σόμπολος (συνταξιούχος πια) και ο Τρικαλινός δικηγόρος Δημήτρης Σαμαρτζής. Όλοι τους αφηγήθηκαν ξεχωριστά περιστατικά από την γνωριμία τους με τον Κώστα Σαμαρά, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ξεχωριστή στιγμή η αφήγηση του ίδιου του Κώστα Σαμαρά, που αφηγήθηκε λεπτομέρειες από την δράση του στην παρανομία, την ζωή του μέσα στις φυλακές, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά να ενταχθεί και να είναι αποδεκτός μέσα στο κοινωνικό σύνολο, αποκηρύσσοντας στην ουσία το παρελθόν του.
Την βραδιά πλαισίωσε μουσικά το μουσικό σχήμα «Σπύρος Σαμαράς και Φίλοι», ενώ ακολούθησε συζήτηση για τη σχέση σωφρονισμού και εγκληματικότητας στη σύγχρονη εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.