Οι κουκουλοφόροι τα έκαναν λίμπαΣε  πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων: Λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η πρώτη εστία μεγάλης έντασης εκδηλώθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, ενώ τραυματίσθηκε ένας 24χρονος που παρελήφθη από ασθενοφόρο. 
Λίγο μετά τις οκτώμισι το βράδυ τα Εξάρχεια έγιναν πάλι τόπος  επεισοδίων με τους κουκουλοφόρους που εμφανίστηκαν πανέτοιμοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, να καίνε τη Σημαία, να σπάνε και να καταστρέφουν τα πάντα.
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της έδιναν μάχη να περιορίσουν τους νεαρούς που  με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, όπου «ταμπουρώθηκαν», εκσφενδόνιζαν μολότοφ και άλλα  αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.  Μάλιστα, λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο. 
Η αστυνομία πέρασε «στην αντεπίθεση» επιστρατεύοντας την «Αύρα»  για να περιοριστεί η δράση των κουκουλοφόρων και να σβήσουν οι φωτιές  μέσα στο χώρο του ιδρύματος με ρίψεις νερού.