Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Γιάννης Λεμπέσης σε ένα τραγούδι - ύμνο στους «μαραθωνοδρόμους» της ζωής


Ο γιος του Λαμπράκη το πρότεινε στην επιτροπή Μαραθωνίου, αλλά θεωρήθηκε «πολύ λαϊκό».


Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου διεξάγεται ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας που όπως πάντα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Περίπου 50000 αθλητές από όλο το κόσμο θα επιχειρήσουν να διανύσουν τρέχοντας την κλασσική διαδρομή Μαραθώνας – Καλλιμάρμαρο που είναι 42195 μέτρα.

Είναι η διαδρομή που ιστορικώς αποδεδειγμένα έκανε τρέχοντας ο Αθηναίος στρατιώτης Φειδιπίδης μετά τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. για να μεταφέρει τα χαρμόσυνα νέα με τη λέξη: «Νενικήκαμεν».

Ίσως λίγοι ξέρουν ότι ο τραγουδοποιός Γιάννης Λεμπέσης είναι Μαραθωνοδρόμος και έχει συμμετάσχει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 5 φορές.

Το 2008 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του στο στο Ιστορικό Ρεμπετάδικο της Κυψέλης, «Το Καραβάνι». Εκεί ο Λεμπέσης, ενεργό μέλος του συλλόγου, παρουσίασε ζωντανά -όπως μπορείτε να ακούσετε και στο video που ακολουθεί- το τραγούδι του «Ο Μαραθωνοδρόμος». Πρόκειται για ένα τραγούδι με κοινωνικό μήνυμα, ύμνος στους Μαραθωνοδρόμους της ζωής.

Ενθουσιασμένος ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γρηγόρης Λαμπράκης, όταν άκουσε το τραγούδι, το πρότεινε στην επιτροπή Μαραθωνίου ώστε να γίνει ο ύμνος του αγωνίσματος. Όπως μας είπε ο ίδιος ο τραγουδοποιός και φίλος του Γρηγόρη Λαμπράκη, το τραγούδι του θεωρήθηκε «πολύ λαϊκό».

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.