Τελευταίες Ειδήσεις

Ασφαλής χρήση του διαδικτύου-σχολικός εκφοβισμός-Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας





«Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου - Ανήλικοι δράστες και Σχολικός εκφοβισμός - Θύτες ή θύματα της κοινωνίας;» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.
Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης από γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης (Ειδικός Ερευνητής - Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων - Πρόεδρος CSI Institute) και η Μαρία - Ισαβέλα Βουλγαράκη (Ψυχολόγος - Εγκληματολόγος - MSc Criminal Investigation), μίλησαν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κόσμο του Διαδικτύου για τα παιδιά.
Το κοινό, ενημερώθηκε ακόμη για το φαινόμενο bullying, την κακόβουλη χρήση των προσωπικών δεδομένων που μοιραζόμαστε, στο sexting, στον εθισμό που προκαλούν οι τεχνολογίες και άλλα καίρια θέματα.

Στο τέλος της ομιλίας, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά συζήτησαν τους προσωπικούς τους προβληματισμούς με τους ομιλητές που έδωσαν τις ανάλογες απαντήσεις με τον κ. Σφακιανάκη να επιμένει στο ότι οι γονείς θα πρέπει να ασχολούνται σοβαρά με τα παιδιά τους προκειμένου αυτά να τους εμπιστεύονται και να συζητούν ότι τους απασχολεί γιατί έτσι θα μπορούν πραγματικά να τα βοηθήσουν και να τα προστατεύσουν συνάμα από τους κινδύνους.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.