Τελευταίες Ειδήσεις

Απεργούν οι ΕΒΕ Καλαμπάκας



Καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης!
Η πείρα του προηγούμενου διαστήματος βοηθά να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα. Το καινούργιο καρότο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν πρέπει να ξεγελάσει κανένα. Δεν μπορούν να κρύψουν το μαστίγιο της αντιλαϊκής πολιτικής τους!
Με βάση τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από τις 7.000€, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, δεν θα έχουν καμία ελάφρυνση. Αντίθετα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσανάλογες εισφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά πάνω από το 13,3%. 
Διατηρείται το απαράδεκτο μέτρο του συνυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στο ασφαλιστέο εισόδημα οδηγώντας μας να πληρώνουμε εισφορές με βάση ψεύτικα εισοδήματα.
Πάνω απ’ όλα όμως κανείς να μην ξεχνά ότι  ανταποδοτικότητα στις συντάξεις σημαίνει: μικρά εισοδήματα ισοδυναμούν με συντάξεις πείνας!
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει στα δίκαια αιτήματά μας για άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο και κατάργηση των ληστρικών φόρων και χαρατσιών, για κατάργηση των απαράδεκτων νόμων που γενικεύον πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Για μία ακόμα φορά οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, απορρίπτοντας την ανάγκη κινητοποίησης για τα δικαιώματά μας! Η λογική της διαβούλευσης και του κοινωνικού διαλόγου που κλείνουν σε κάθε πτώση έχει χρεοκοπήσει στην πράξη. Όχι μόνο δεν έδωσε λύση στα προβλήματα μας, αντίθετα αποδείχθηκε δούρειος ίππος στην οργάνωση της πάλης. Βιώνουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της.

Μόνη λύση οι μαζικοί Αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και την Ομοσπονδία  των ΕΒΕ, να πάρουν  θέση στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 28 Νοέμβρη.

Δεν είμαστε μόνοι!!
Ενώνουμε τη φωνή μας, με τους εργατοϋπαλλήλους και τη μικρομεσαία αγροτιά. Η κοινή μας δράση με τα ταξικά προσανατολισμένα εργατικά σωματεία, με τους αγροτικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς των γυναικών και της νεολαίας, τα μαζικά κινήματα που παλεύουν για τα δικά τους αιτήματα, μπορεί να πολλαπλασιάσει της δύναμη των αγώνων μας. Η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μας αφορά όλους.
Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό αντίπαλο, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30π.μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!






ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ!

·        Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
·        Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
·        Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
·        Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
·        Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
·        Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
·        Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.
·        Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50%  για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
·        Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·        Κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου.
·        Άμεση ανάκτηση των απωλειών στις συντάξεις. Αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.
·        Σύγχρονες υπηρεσίες δημοσίας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας με βάση τις ανάγκες. Αύξησή των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία- πρόνοια.
·        Δημόσιοι και δωρεάν παιδικοί σταθμοί, χωρίς και τροφεία και εξαιρέσεις για όλα τα παιδιά.



Ε.Β.Ε   ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.