Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -Λαμπερή, κλασική και αξεπέραστη κωμωδία



Μια ταινία «ηλικιωμένη» αλλά φρέσκια. Λαμπερή και κωμική, με αστέρια και τέλειο σενάριο, προβάλλεται τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2018 από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. «Η γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» είναι μια ταινία που παραμένει μετά από 80 χρόνια, μοναδική στο είδος της. Αποτελεί επιτομή των κωμωδιών εκκεντρικών καταστάσεων στις ΗΠΑ στη δεκαετία του ’30, και προβάλλεται για… πολύ γέλιο.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ (Κάρι Γκραντ), ένας παλαιοντολόγος και σχετικά άπειρος στον έρωτα μοχθεί επί τέσσερα χρόνια να συναρμολογήσει το σκελετό ενός βροντόσαυρου, από τον οποίο λείπει ένα μόλις οστό, η μεσοπλεύρια κλείδα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Ντέιβιντ ετοιμάζεται να παντρευτεί μια συντηρητική και αυστηρή γυναίκα, τη συνεργάτιδά του Άλις Σάλοου (Βιρτζίνια Γουόκερ) και πρέπει να κάνει καλή εντύπωση στην κυρία Ράντομ Κάρλτον (Μέι Ρόμπσον), μια πλούσια γυναίκα που προτίθεται να κάνει δωρεά στο μουσείο. Το άγχος του Ντέιβιντ μεγαλώνει όταν γνωρίζεται τυχαία με τη Σούζαν Βανς (Κάθριν Χέπμπορν) την εκκεντρική και φιλελεύθερη ανιψιά της κας Ράντομ Κάρλτον. Η Σούζαν που μεταφέρει μαζί της μια λεοπάρδαλη, δώρο για τη θεία της, μπλέκει τον Ντέιβιντ σε μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις. Ο Ντέιβιντ θα κινδυνεύσει να χάσει τα πάντα, αλλά όλες αυτές οι καταστάσεις θα τον έχουν φέρει, για πρώτη φορά, αντιμέτωπο με τον έρωτα στο πρόσωπο της Σούζαν.



ΚΡΙΤΙΚΗ
Πιο κλασική δεν γίνεται! Η απόλυτη ρομαντική κωμωδία, με τους σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, Κάθριν Χέμπορν-Κάρι Γκραντ! Στη σκηνοθεσία, ο σπουδαίος Χάουαρντ Χοκς, δημιουργός μυθικών ταινιών όπως «Ο Σημαδεμένος», «Ο μεγάλος ύπνος» και «Η σειρήνα της Μαρτινίκα»! Με τέτοιους δυνατούς συντελεστές, δεν θα μπορούσε παρά να βγει μια ταινία διαχρονική, που θεωρείται πλέον κλασική και πολιτιστική κληρονομιά της Αμερικής.
Με ξέφρενους ρυθμούς, καταιγιστικό σενάριο, κωμικά επεισόδια που διαδέχονται το ένα το άλλο, επιτυχημένα λογοπαίγνια που πέφτουν βροχή, και τους δύο πρωταγωνιστές σε ένα «tour de force» ερμηνειών, «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ» είναι η αποθέωση και το αποκορύφωμα της screwball, δημοφιλούς είδους κωμωδίας του ’30 και ‘40, που περιλάμβανε έξυπνους διαλόγους, ερωτικά μπερδέματα και ευτράπελα της υψηλής κοινωνίας.
Tips
-  Με την πάροδο του χρόνου η ταινία έλαβε τεράστια φήμη και πλέον θεωρείται μια από τις καλύτερες σοφιστικέ κομεντί όλων των εποχών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την περιέλαβε στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών κατατάσσοντάς την στην 97η θέση, ενώ στη λίστα με τις 25 καλύτερες κωμωδίες κατατάχθηκε στην 14η θέση. Το περιοδικό Entertainment Weekly την κατέταξε στην 24η θέση των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών, ενώ το περιοδικό Total Film στην 47η θέση στη λίστα με τις καλύτερες κωμωδίες.
Πηγή: flix.gr, athinorama.gr, clickcafe.gr, Wikipedia

Info
Τίτλος: Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη (Bringing up baby)
Σκηνοθεσία:  Χάουαρντ Χοκς

Σενάριο:  Χάουαρντ Χοκς
Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσαρλς Ραγκλς, Γουόλτερ Κάτλετ
Είδος ταινίας:  Κωμωδία
Ετος: 1938
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 102'


ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2018, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.
   
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.