Τελευταίες Ειδήσεις

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό





Επιτυχής και καθόλα ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Καλαμπάκα με θέμα: «Σχολική Διαμεσολάβηση για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων και του Bulling στο σχολείο».
Η αίθουσα «Νιτσα Λιάπη» κατακλύστηκε από κόσμο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την  έκδοση του βιβλίου «Σχολική Διαμεσολάβηση, θεωρία, Εφαρμογή, Αξιολόγηση» του εκ Χρυσομηλιάς καταγόμενου Θεόδωρου Θάνου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν  οι κ. κ. Γιάννης Πανούσης  Καθηγητής Εγκληματολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  η κ. Ελένη Σιάνου-Κύργιου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ τον συντονισμό της είχε ο τέως Διευθυντής Αβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μουλούμπασης που ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης που εξέφρασε την χαρά για την παρουσία των διακεκριμένων εισηγητών τονίζοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε για την πάταξη του φαινομένου.
Μετά τις εισηγήσεις ο συγγραφέας του βιβλίου, κ. Θάνος υπογράμμισε ότι ο προβληματισμός και η ανησυχία που εκδηλώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς, επιστήμονες, κ.λπ. οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει σημασία αν οι μαθητές που είναι αποδέκτες βίας και εκφοβισμού είναι 2, 5, 10 ή 20 αλλά ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να νιώθουν ασφαλείς στο σχολείο τους.
Ωστόσο σημείωσε πως στόχος όλων θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της σχολικής βίας και προς αυτή την κατεύθυνση οι όποιες διαφορές πρέπει να επιλύονται πολιτισμένα και με διάλογο αλλά και με την παρέμβασης του διαμεσολαβητή που θα έχει και την ανάλογη κατάρτιση για το θέμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.