Τελευταίες Ειδήσεις

Το μήνυμα του Σωτήρη Μπλέτσα για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Με μήνυμα του για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο (17 Νοεμβρίου 1973), το στέλεχος του «Κινήματος Αλλαγής» Σωτήρης Μπλέτσας υπογραμμίζει:
«Σαράντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, την ανυπέρβλητη αντιστασιακή πράξη του Νοεμβρίου του 1973, που υπήρξε η πρώτη ελπίδα ότι το κτήνος του φασισμού δεν είναι τελικά άτρωτο. Μια χαραμάδα φωτός μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα ανελευθερίας, βίας και τρόμου στην οποία είχε βυθιστεί η Ελλάδα από το τυραννικό καθεστώς των Συνταγματαρχών.
Τιμούμε τους φοιτητές και τους πολίτες που συμμετείχαν στον Αντιδικτατορικό αγώνα, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν σε δύσκολους καιρούς, την Ελευθερία, την Δημοκρατία, και την Παιδεία.

Το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της σύγχρονης Ιστορίας όλων των Ελλήνων, στάθηκε στα χρόνια που μεσολάβησαν ένα πολύτιμο σημείο αναφοράς και αυτογνωσίας για τον λαό. Αλλά κυρίως επαγρύπνησης για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια!
Η αυταπάρνηση και η εναντίωση – πράξη ακραία πολιτική – των νέων του ’73 σε εκείνη την αυθαίρετη, σε κάθε αυθαίρετη, εξουσία, πρέπει να μείνει πάντα φάρος προσανατολισμού ειδικά στα χρόνια μας που οι αξίες της Δημοκρατίας δοκιμάζονται ξανά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.