Τελευταίες Ειδήσεις

O Tσαβούσογλου επαναφέρει το casus belli και καλεί εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα



O Tσαβούσογλου επαναφέρει το casus belli και καλεί εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη στην ΆγκυραΣφόδρα αρνητική η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στην προαναγγελία της Ελλάδας ότι θα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος. 
Ερωτηθείς σχετικά με το βλέμμα στο Αιγαίο, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε σε πρωινές του δηλώσεις, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ:
«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το CNN Turk, ο Τσαβούσογλου κάλεσε εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.
 Ο λόγος της κλήτευσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.  Όμως εκτιμάται ότι η κλήση του Έλληνα πρέσβη έγινε μετά τις δηλώσεις του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Άλλη εκδοχή είναι για να διαμαρτυρηθούν για την παρενόχληση που όπως υποστηρίζει η Τουρκία γίνεται από ελληνικές φρεγάτες στο ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.