Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκίνησε ο πιλότος του F-16: Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα!


Συγκίνησε ο πιλότος του F-16: Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα!Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, κορυφώθηκαν στην Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
Τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Ματαρέλα υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Κομμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν υπολείπεται συμβολισμών και η παρουσία στη στρατιωτική παρέλαση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας.
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έγινε κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού την ίδια ώρα είχαν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις οργανώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

H παρέλαση ξεκίνησε με τους ανάπηρους πολέμου σε αμαξίδια. Ωστόσο, το χειροκρότημα κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων "Παύλος Μελάς"  οι οποίοι τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή", ενώ εκπρόσωποι Μακεδονικών Συλλόγων φώναζαν ότι "Η Μακεδονία είναι Ελληνική". 
Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.
Συγκίνησε ο πιλότος του F-16 της μοίρας Ζευς: Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα!
Τα μέλη της ομάδας Ζευς  εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους με την επίδειξή τους στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28η Οκτωβρίου.
Κάθε χρόνο, μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια και μας κάνουν να σηκώνουμε το βλέμμα ψηλά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος της παρέλασης το μαχητικό αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς.
Από το πιλοτήριο του F-16 Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης έστειλε το δικό του μήνυμα.
"Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το "Όχι" των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά". 
Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε "Κύριε επισμηναγέ, τόσον εγώ όσο και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας".
Ο  Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "ΖΕΥΣ".
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52 . Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.