Τελευταίες Ειδήσεις

Στα άκρα οι σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο



Στα άκρα οι σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό ΠατριαρχείοΣε πλήρη ρήξη οδηγούνται πλέον οι σχέσεις της Ρωσικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση (αυτοκέφαλο) της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σε μια δραματική κίνηση, οι συνέπειες της οποίας είναι ακόμα απρόβλεπτες, η Μόσχα αποφάσισε να κόψει κάθε δεσμό με το Φανάρι, οδηγώντας τη σύγκρουση των δύο εκκλησιών στα άκρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοκεφαλία παραχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως αποφασίστηκε μετά την τακτική Ιερά Σύνοδο.
Στο ανακοινωθέν του το Πατριαρχείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως αποφάσισε: «νά ἀνανεώσῃ τήν ἤδη εἰλημμένην ἀπόφασιν ὅπως τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον χωρήσῃ εἰς τήν χορήγησιν αὐτοκεφαλίας εἰς τήν Ἐκκλησίαν τῆς Οὐκρανίας».

Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξόργισε τη Μόσχα, η οποία ανακοίνωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα απαντήσει «κατ' αντιστοιχία και με αυστηρότητα», σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, το Σάββατο.

«Σχίσμα» Φαναρίου και Μόσχας για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας Η Μόσχα λέει ότι από πίσω βρίσκονται πολιτικοί λόγοι -DM Tv

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.