Τελευταίες Ειδήσεις

Εισβολή μαθητών στο υπουργείο Παιδείας-Μπήκαν στο γραφείο του Γαβρόγλου



Εισβολή μαθητών στο υπουργείο Παιδείας. Μπήκαν στο γραφείο του ΓαβρόγλουΈνταση επικράτησε στο υπουργείο Παιδείας. Μαθητές και φοιτητές εισέβαλλαν στο προαύλιο του υπουργείου. Εναντιώνονται στο νόμο Γαβρόγλου. Οι μαθητές κατάφεραν να πηδήξουν τα κάγκελα, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στον προαύλιο χώρο.
Στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ των περίπου 100 μαθητών και των αστυνομικών δυνάμεων.
Αυτή την ώρα ομάδα μαθητών βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού.
 Μπήκαν μέσα με τον υπουργό να κάθεται στη θέση του ψύχραιμος και τους μαθητές και φοιτητές να φωνάζουν και να καταθέτουν τα αιτήματά τους.
Υπήρχαν στιγμές έντασης και φωνές αλλά γινόταν προσπάθεια διαλόγου με τον υπουργό κ. Γαβρόγλου και τους συνεργάτες τους να προσπαθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών. 
Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν:

– στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».
– στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων
Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.