Τα Τρίκαλα τίμησαν τους εν Τρίκκη Αγίους«Να ξέρεις ότι οι Τρικαλινοί θα σε βάλουνε μέσα στην καρδιά τους», τόνισε απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, από τον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, όπου εορτάσθηκε την Κυριακή 14 Οκτώβριου με λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο η «σύναξη πάντων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων Αγίων».
«Στο λέω εγώ αυτό που ήρθα ξένος εδώ στα Τρίκαλα και έγινα ο δικός τους άνθρωπος. Να ξέρεις, ότι εδώ στα Τρίκαλα, θα συναντήσεις έναν λαό φιλόθεο και φιλάγιο, έναν λαό, που δύσκολα συναντάς σε αυτές τις εποχές. Να ξέρεις, ότι όλοι εδώ σήμερα χαιρόμαστε και σε καλωσορίζουμε στο νέο σου σπίτι της ιεράς μονής Δουσίκου, αλλά και στη νέα σου μητρόπολη», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του σιμονοπετρίτη μοναχού Ελισαίου Δουσικιώτη.



Προηγήθηκε την παραμονή της εορτής, έμπροσθεν του μητροπολιτικού ναού, η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου και του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης και στη συνέχεια τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συνχοροστάτησαν  ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στους εορτασμούς των εν Τρίκκη Αγίων, παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.