Τελευταίες Ειδήσεις

...Έψησαν κάστανα και φέτος στην Καστανιά



Έχοντας σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες  με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή κάστανου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΣΤΙΝΟΣ» στην Καστανιά Καλαμπάκας.
Οι φετινές εκδηλώσεις  έγιναν  το πρωί της Κυριακής στο γνωστό χώρο  της « Γκούρας» όπου συνέρρευσαν πολλοί ντόπιοι αλλά και ξένοι για να απολαύσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση που καθιερώθηκε προ ενδεκαετίας.
Μετά την καθιερωμένη θεία λειτουργία, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών , φορέων και πλήθους πολιτών οι καστανάδες  στην πανέμορφη θέση ¨Γκούρα» έψησαν το παραδοσιακό προϊόν της περιοχής που το γεύτηκαν όλοι οι παραβρισκόμενοι  μαζί με άλλα τοπικά προϊόντα ενώ στήθηκε και παραδοσιακός χορός.
Σημειώνεται ότι το κάστανο αποτελεί για την περιοχή προϊόν της Καστανιώτικης γης που χρόνια τώρα με τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα , παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα  των κατοίκων της.

Την εκδήλωση και φέτος προλόγισε η  πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου κ. Φωλίνα  που ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση τους ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης που συνεχάρη τους ανθρώπους του συλλόγου και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε του προσπάθεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.