Τελευταίες Ειδήσεις

Πεζοπορία στην Καλομοίρα


Την περασμένη Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι της Ο.Λ.Κ. χαρήκαμε μια ξεχωριστή φθινοπωρινή πεζοπορία. Αφετηρία μας ήταν το πανέμορφο χωριό Καλομοίρα και οδηγοί μας η κ. Έλλη Λαρίση και ο πρώην δασάρχης Καλαμπάκας, κ. Ηλίας Ζαλαβράς.
 Ξεκινήσαμε από την πλατεία του χωριού, κατευθυνθήκαμε προς τη θέση Γκούρα και συνεχίσαμε προς το μονοπάτι που οδηγεί προς την Αγία Παρασκευή, ενώ περάσαμε και από τις θέσεις Φάβαρο και Ζουγάστερο. Ο κύριος Ζαλαβράς αποδείχθηκε εξαιρετικός δάσκαλος. Μας μάγεψε με τις γνώσεις του και τη μεταδοτικότητά του καθώς μας εξηγούσε το είδος κάθε δέντρου και φυτού που συναντούσαμε, όπως επίσης και για τη σημαντικότητα του δάσους στη ζωή του ανθρώπου. Ακόμη, γυρνώντας από την πέτρα Τσιλάρι προς το χωριό συναντήσαμε μια αιωνόβια βελανιδιά και μας ανέφερε πως στο εξωτερικό, δέντρα σαν αυτά προστατεύονται ως μνημεία της φύσης. 
Επιστρέψαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και απολαύσαμε ζεστό καφεδάκι στην όμορφη πλατεία του χωριού έπειτα από τρεισήμισι ώρες πορείας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ζαλαβρά για τη φιλοξενία και ευελπιστούμε να μας συνοδεύσει και πάλι στο μέλλον σε νέες διαδρομές, που ο ίδιος μας πρότεινε.
Για την Ο.Λ.Κ.,
Νάτση Ευφροσύνη








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.