Τελευταίες Ειδήσεις

Για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων «Η φάμπρικα της νοθείας συνεχίζεται.. κατασκευάζουν νέα βιομηχανική ζώνη την ορεινή Χρυσομηλιά Καλαμπάκας..…»


Για συνεχιζόμενη φορά η νέα προσωρινή διορισμένη Διοίκηση του Ε.Κ. Τρικάλων, που αποτελείται από τους γνώριμους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανηθικότητας και απροκάλυπτα κοροϊδεύει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους για το Συνέδριο του Ε.Κ.ΤΡ., καθώς και όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας.
Όλα αυτά φυσικά τα καταφέρανε εμφανίζοντας ότι ψήφισαν ακόμα και τα «δέντρα» στα σωματεία που ελέγχουν!!!
Με την παρέμβαση της παράταξης μας και αφού μέσα από δεκάδες κινητοποιήσεις δηλώσαμε ξεκάθαρα την θέση μας  ότι ¨¨δεν θα προχωρήσουμε σε εκλογές του εργατικού κέντρου αν δεν γίνει έλεγχος στα μητρώα των Σωματείων του¨¨ καταφέραμε να κληθεί η παράταξή μας  από τις δύο παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) για να ξεκινήσει ο έλεγχος των Μητρώων των Σωματείων. 
Στο πρώτο έλεγχο που προλάβαμε να κάνουμε, προστέθηκε ένα ακόμη Σωματείο που  ανήκει στην κατηγορία της «βιομηχανίας αντιπροσώπων» στο Ε.Κ.Τ.
Ø  Πρόκειται για το «Σωματείο Περιφερειακών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων», όπου οι αρχαιρεσίες του έγιναν στις 18/3/18, σε καφενείο στο ορεινό χωριό ¨Χρυσομηλιά Καλαμπάκας!¨, που απέχει από τα Τρίκαλα 47χιλιόμετρα!

Βάση των στοιχείων, μέσα σε 8ώρες εκλέξανε Εφορευτική Επιτροπή, έγινε καταμέτρηση των ψηφισάντων, ψηφίσανε 393!! άτομα, βγάλανε 20!! αντιπροσώπους για το Ε.Κ. και μάλιστα οι 5 από τους ¨δήθεν¨ 20 εκλεγμένους δεν είναι καν μέλη του σωματείου!!
Αλήθεια πόσο μεγάλη βιομηχανική ζώνη είναι η ορεινή Χρυσομηλιά; Θα εγγραφεί ως βιομηχανική ζώνη πρώτα στο Ε.Κ.ΤΡ. και στην συνέχεια στην ΓΣΕΕ και από κει  στον ΣΕΒ;
Δεν  μας εκπλήσσει ότι από το εν λόγω σωματείο είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για το Ε.Κ., όπου ο ένας εκ των δύο είναι διορισμένος στην  προσωρινή Διοίκηση του Ε.Κ., Ο λόγος για γνωστά στελέχη της ΠΑΣΚΕ που εργάζονται στον ΟΣΕ αλλά εκλέγονται από σωματείο που κάνει αρχαιρεσίες στην Χρυσομηλιά!!  Αλήθεια μήπως η ορεινή Χρυσομηλιά  έχει Σιδηροδρομικό Σταθμό; 
Όπως επίσης δεν μας  εκπλήσσει και το γεγονός ότι, τα στοιχεία αυτά είναι ακόμα μια περίτρανη απόδειξη για όσο είχαμε καταγγείλει δημόσια από την πρώτη στιγμή.
Η Δ.Α.Σ. οι αντιπρόσωποι της εκλεγμένοι είχαμε ενημερώσει ότι είναι  ορατός ο κίνδυνος από τους γνωστούς εργατοπατέρες συνδικαλιστές να διατηρήσουν και να επαυξήσουν τους συσχετισμούς νοθείας και τη διαλυτική κατάσταση στο ΕΚΤ.
Η αποφασιστική παρέμβαση, για συνεχιζόμενη φορά, των αντιπροσώπων της Δ.Α.Σ., με την αταλάντευτη στάση μας, είχαμε ως αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας «παρωδία» για τον ¨δήθεν¨ έλεγχο των μητρώων των Σωματείων του Ε.Κ.ΤΡ. 
Οι διορισμένοι στην προσωρινή Διοίκηση του Ε.Κ. από το Πρωτοδικείο Τρικάλων, τώρα δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία και στον τελευταίο δύσπιστο αυτό που είχαμε προειδοποιήσει: ¨...πρωτεργάτες της νοθείας και των νόθων αντιπροσώπων¨.
Τους το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να το στηρίζουμε: Στους εκπροσώπους της Δ.Α.Σ., στα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ δεν πιάνει η βρωμιά τους, ούτε οι απειλές τους. Πολύ περισσότερο δεν πιάνουν οι πονηριές και οι μεθοδεύσεις τους να νοθεύσουν την πραγματική βούληση των εργατών στα συνδικάτα.
Δε θα νομιμοποιήσουμε καμία διαδικασία ελέγχου νόθων αντιπροσώπων.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημά μας για εκλογές χωρίς νοθεία στο Ε.Κ.Τρικάλων  
Απαιτούμε ΤΩΡΑ Εκκαθάριση του μητρώου του ΕΚΝΤ.
Έλεγχο νομιμότητας των αρχαιρεσιών και διαδικασιών των σωματείων.
Συνεχίζουμε δυναμικά στην οργάνωση της Πανελλαδικής Απεργίας στις 8 Νοέμβρη που καλούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΜΕ ΤΑ  ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
8 ΝΟΕΜΒΡΗ 10.00π.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και η αστυνομία από τα σωματεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.