Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name
pic name pic name pic name

Τα Χάσια διεκδικούν μεράδι στην τοπική ανάπτυξη

meteoravoice | 7:20 π.μ. Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018 |
Posted on
 • Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018
 • by
 • meteoravoice
 • in
 • Ετικέτες


 • Το  Αναρριχητικό Κέντρο εντάσσει την περιοχή των Χασίων στο τοπικό τουριστικό πακέτο
   Στην πρόσφατη συνεδρίασή του  το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου μας με ευρεία πλειοψηφία έναντι μιας αποχής ( του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Παπαναστασίου) και μιας αρνητικής ψήφου (του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντώνη Τούλα) , ενέκρινε  την εισήγηση του Δημάρχου για ένταξη του έργου: «ΑΝΑΡΙΧΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΣΙΩΝ» προς χρηματοδότηση. Για μας τους Χασιώτες είναι μια κορυφαία στιγμή καθώς στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την προώθηση του έργου αυτού το οποίο πιστεύουμε ότι έχει την δυναμική να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί η περιοχή στο τοπικό τουριστικό προϊόν , να υπάρξει ανάπτυξη και έτσι να αλλάξει οι μοίρα των Χασιωτών .
  Από την θέση αυτή και έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητας του συγκεκριμένου έργου  για την ανάπτυξη των Χασίων θα θέλαμε κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσουμε ολόθερμα τον Δήμαρχο και την Δημοτική αρχή που πίστεψαν και  προώθησαν την ένταξη του έργου , το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπερψήφιση της πρότασης , τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την ειλικρινή τους υποστήριξη , τους Χασιώτες Δημοτικούς Συμβούλους  Ανδρέα Καλτσούδα , Σταυρούλα Τσιάρα και Γιώργο  Παπανικολάου , τον πρώην Δήμαρχο Χασίων Βασίλη Παπαευθυμίου που είχε την αρχική ιδέα και συνέταξε την αρχική μελέτη, τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη  Σακελλαρίου , όσους  ενεπλάκησαν στην επικαιροποίηση της μελέτης και όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό των  προσπαθειών που κατέβαλε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν ώστε να φτάσουμε μέχρι εδώ.

   Με την συμβολή και την στήριξη όλων πιστεύουμε πως σύντομα θα έχουμε την χαρά και ικανοποίηση να δούμε την έναρξη εκτέλεσης του έργου και ακολούθως την λειτουργία του αλλά και μακροπρόθεσμα την άσκηση συνδετικών πολιτικών που θα το αναδείξουν σημαντικό πυλώνα του τοπικού τουριστικού προϊόντος αλλά και της τοπικής μας οικονομίας.
  Ωστόσο δεν μπορούμε ,παρακολουθώντας την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο , να μην εκφράσουμε την απογοήτευσή μας  για  όσα ακούστηκαν από κάποιους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εναντιώνονται στο έργο αυτό τις οποίες ασφαλώς ούτε μπορούμε να  καταλάβουμε , ούτε να κατανοήσουμε , ούτε , πολύ περισσότερο ,να αποδεχθούμε .
  Κάποιοι , ως μη όφειλαν , επιμένουν όχι μόνο να έχουν άποψη για τα Χάσια  αλλά και να θέλουν να την επιβάλλουν ως κυρίαρχη αγνοώντας ή και παραθωρώντας τους Χασιώτες . Αυτοαναγορευόμενοι  ως ειδικοί , ούτε λίγο , ούτε πολύ αποφαίνονται ότι οι Χασιώτες δεν δικαιούνται να ομιλούν για τον τόπο τους , ούτε να εκφέρουν άποψη , ούτε να διεκδικούν , γιατί τάχατες δεν ξέρουν . Αυτοί λοιπόν , οι αυτό- αναγορευόμενοι σε ειδικούς , επιχειρούν να αποφασίσουν για μας τους Χασιώτες , χωρίς εμάς !!
  Ωστόσο  οι μόνοι που οφείλουν και πρέπει να έχουν άποψη για το παρόν και το μέλλον των Χασίων  είναι αυτοί που διαβιούν  στα  Χάσια , δηλαδή οι σημερινοί μόνιμοι οικιστές της  Χασιώτικης γης . Αυτό τούτο το δικαίωμα οι Χασιώτες  ούτε το απεμπολούν  , ούτε το εκχωρούν  σε κανέναν , πόσο μάλλον σ΄ εκείνους που αποδεδειγμένα όχι μόνο αντιτίθενται στην προσπάθεια δημιουργίας Αναρριχητικού Κέντρου στα Χάσια ,αλλά εμποδίζουν κάθε προσπάθεια συμμετοχής των Χασίων στο τοπικό αναπτυξιακό γίγνεσθαι .
  Το γιατί το κάνουν και τί σκοπούς εξυπηρετούν μ΄  αυτή τους τη στάση δεν είναι της ώρας να αναπτύξουμε . Ωστόσο όποιοι και να είναι οι σκοποί τους οι Χασιώτες δεν θα τους επιτρέψουν να τους πετύχουν σε βάρος τους και σε βάρος της προοπτικής των Χασίων .
  Από δικής μας πλευράς  τονίζουμε και ξεκαθαρίζουμε πως η Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών δημιουργήθηκε για να συμβάλλει , μαζί με όλους τους άλλους Χασιώτικους φορείς και όλους μαζί τους Χασιώτες , στην ανάπτυξη και πρόοδο των Χασίων και σ΄ αυτόν τον στόχο επικεντρώνονται οι πρωτοβουλίες μας από την μέρα  της ίδρυσης του φορέα μας και σ΄ αυτόν τον στόχο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συντείνουν οι όποιες προσπάθειες όλων των Χασιωτών που αγωνιούν  για το αύριο των Χασίων και της περιοχής γενικότερα και εργάζονται γι΄ αυτό .
  Στο πλαίσιο αυτό οι Χασιώτες διεκδικήσαν την ένταξη χρηματοδότησης της επικαιροποιημένης μελέτης του Δήμου όσον αφορά το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων θεωρώντας ότι  τούτο αποτελεί μια πρωτοβουλία  που δημιουργεί το αναγκαίο υπόβαθρο δια του οποίου μπορεί να ξεκινήσει η ένταξη της περιοχής στην τουριστική ανάπτυξη
  Του Δήμου μας  δεδομένου ότι η περιοχή των Χασίων αποτελεί μια περιοχή που μπορούν να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς το σύμπλεγμα των βράχων που βρίσκεται μεταξύ Γάβρου – Αγίου Δημητρίου , που στην ουσία  αποτελεί προέκταση  των ΜΕΤΕΩΡΩΝ , μπορεί να στηρίξει ή και να ενδυναμώσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που η εφαρμογή τους  μπορεί να δημιουργήσει το πλαίσιο για την ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος  κάτι που αν επιτευχθεί θα ενισχύσει την τοπική οικονομία καθώς θα προσθέσει οικονομικό προϊόν .

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW