Τελευταίες Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία η πεζογέφυρα στη Διάβα



Προς την ολοκλήρωσή της βαδίζει και η πεζογέφυρα της γέφυρας στον Πηνειό ποταμό στην Διάβα Καλαμπάκας όπου τις τελευταίες ημέρες συνεργεία εργάζονται για την τοποθέτησή της.
Μετά από διαδοχικές διακοπές και παρατάσεις που δόθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου τις τελευταίες ημέρες όσοι περνούν από το σημείο διαπιστώνουν ότι συνεργεία της αναδόχου εταιρείας με τα απαραίτητα μηχανήματα εργάζονται ασταμάτητα.
Οι εργασίες τοποθέτησης του δαπέδου της πεζογέφυρας η οποία σημειωτέον στηρίζεται επάνω και στην πλάγια δεξιά πλευρά της γέφυρας- πηγαίνοντας προς Διάβα από Καλαμπάκα- έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν εκείνες της τοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων εκατέρωθεν αυτής όπως προβλέπεται από την σχετική μελέτη.

Εφ΄ όσον όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρχουν προβλήματα και άσχημες καιρικές συνθήκες εκτιμάται πως η ολοκλήρωση της πεζογέφυρας είναι θέμα πλέον ημερών προκειμένου να παραδοθεί προς χρήση στους πεζούς.
Κάτι που αναμφίβολα θα ανακουφίσει άπαντες γιατί ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος για όσους επιχειρούν να διασχίσουν τη γέφυρα με τα πόδια την ώρα που περνάνε διάφορα τροχοφόρα.
Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα Διάβας που είχε πέσει τον Ιανουάριο του 2016 ανακατασκευάστηκε με γοργούς ρυθμούς και παραδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία στις 30 Απριλίου του 2017 και έκτοτε εκκρεμεί να τοποθέτηση της πεζογέφυρας η οποία σύντομα ολοκληρώνεται για να δοθεί στην κυκλοφορία των πεζών για την ασφαλή διέλευσή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.