Τελευταίες Ειδήσεις

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χαλκιδική


Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Χαλκιδική. Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο οικισμοί, κλειστοί δρόμοι. Βίντεο Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 05:40 τα ξημερώματα στο πυκνό πευκοδάσος του Αρμενιστή στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Το πύρινο μέτωπο, που «ευνοείται» από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι πνέουν στην περιοχή, εκτείνεται σε τρία χιλιόμετρα, με το έδαφος να είναι ιδιαίτερα δύσβατο και με απότομο ανάγλυφο.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 37 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ φτάνουν συνεχώς ενισχύσεις. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη.

Εξαιτίας των πυκνών καπνών σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο οικισμός της Σάρτης, με τους κατοίκους να βρίσκονται στον δρόμο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς.



Προληπτικά έχουν εκκενωθεί ορισμένες κατοικίες που βρίσκονται σε πιο ορεινές περιοχές και ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε από πτώση δέντρου σε στύλο της ΔΕΗ.

Νωρίτερα συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα να χαρακτηρίζει κρίσιμη την κατάσταση.

«Υπάρχει έντονος άνεμος που αναμένουμε να κοπάσει νωρίς το απόγευμα. Ωστόσο βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που ο αέρας γυρίσει ώστε να εκκενωθεί ο οικισμός με σκάφη και πλοία», τόνισε.

Εκκενώθηκε οικισμός

Την απομάκρυνση των κατοίκων του Κάμπου Σιθωνίας διέταξε η πυροσβεστική υπηρεσία εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην περιοχή από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην κοινότητα της Σάρτης.

 «Απειλήθηκαν» σπίτια στο Φίλυρο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου Θεσσαλονίκης, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια, από τα οποία απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.Κλειστή η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας


Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρού μέχρι και τη διασταύρωση της Συκιάς από τη μεγάλη φωτιά.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, ενώ οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Αντιδήμαρχος Σιθωνίας για τη φωτιά: Η κατάσταση είναι δύσκολη και το μέτωπο μεγάλο

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Σιθωνίας λόγω της ισχυρής πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική περιοχή κοντά στη Σάρτη.



Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM" ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη [...], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

  Σε εξέλιξη φωτιά σε ξερά χόρτα στον Άγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα στο ύψος του κόμβου των κόμβου των Ευζώνων.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και για το λόγο αυτό έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πτροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.



enikos
 efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.