Τελευταίες Ειδήσεις

Χώρο για τα αδέσποτα αναζητεί ο Δήμος Μετεώρων



Η εξεύρεση χώρου για τη φιλοξενία των αδέσποτων απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων καθώς το πρόβλημα στην περιοχή είναι έντονο.
Επ΄ αυτού ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνει προκήρυξη προκειμένου να βρεθεί ο χώρος που είναι απαραίτητος στο Δήμο γεγονός που δεν βρήκε σύμφωνο τον επικεφαλής της μειοψηφίας του σώματος .
Και τούτο γιατί όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου ο Δήμος διαθέτει εκατοντάδες στρέμματα στην παραποτάμια περιοχή του Πηνειού ζητώντας από τον κ. Σινάνη να ανακοινώσει αν είναι στις προθέσεις του να ενοικιάσει το χώρο της «ΣΤΕΓΗΣ» όπου φιλοξενούνται μέχρι σήμερα τα αδέσποτα.
Βέβαια ο Δήμαρχος είπε πως αυτό είναι θέμα της ιδιοκτήτριας του χώρου εάν αποδεχθεί μια τέτοια εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του σώματος εξέφρασε την θλίψη όλων για το θάνατο του Γιώργου Δήμου και ζήτησε να τηρηθεί ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Πέραν αυτών το ΔΣ συζήτησε και έλαβε αποφάσεις και για τα παρακάτω θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη:


– Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Μετεώρων με το Επιμελητήριο Ν. Τρικάλων στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωσης πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στον Άξονα προτεραιότητας: 01 «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες», 01Σ «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο)» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ».
– Η ένταξη της πράξης με τίτλο «Δημιουργία τρισδιάστατης στερεοσκόπισης (3D) ταινίας τεκμηρίωσης για το Δήμο Μετεώρων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Θα προβάλλεται στο Κέντρο Ψηφιακής Απεικόνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.