Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ



Με τη συμμετοχή των τριών βουλευτών, Π. Δριτσέλη, Σ. Παπαδόπουλου και Χρ. Σιμορέλη, και την παρουσία δύο μελών της Κ.Ε, Θ. Τσούπου και Γ. Χονδρού, συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τα θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και τις επερχόμενες εκλογές σ’ αυτή. Τα μέλη της Κ.Ε στάθηκαν ιδιαίτερα στην αφετηρία μιας νέας εποχής για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία των πολλών, που σήμανε η έξοδος από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτήρηση των δανειστών. Τα πρώτα δείγματα της νέας κατάστασης που δημιουργείται στην οικονομία, τους πολίτες και τη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την υποστήριξη μιας δίκαιης παραγωγικής και με οικολογικό πρόσημο βιώσιμης ανάπτυξης, με δίκαια κατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των κοινωνικών στρωμάτων, που έπληξε η οικονομική κρίση. Τη στήριξη των εργαζόμενων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων, που επλήγησαν βάναυσα από τη κρίση. Την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Την αλλαγή του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου με αειφορική χρήση των φυσικών πόρων. Το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις αλλαγές της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Τη συνέχιση της χάραξης μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής γεγονός που ανέδειξε την Ελλάδα σε παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση, τονίστηκε, αποτελούν ένα προνομιακό πεδίο για την οικοδόμηση κοινωνικών και προοδευτικών συμμαχιών, ιδιαίτερα τώρα που θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική.
Η ΝΕ  Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ομόφωνα την αυτοδιοικητική κίνηση  «Πρωτοβουλία Πολιτών» στο Δήμο Τρικάλων που καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ώστε να υπάρξουν ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες με προγραμματικό πλαίσιο γύρω από τους παρακάτω άξονες:
• Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό–διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για τους ΟΤΑ, με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με τη συμμετοχή των πολιτών.
• Ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών (όπως αυτές αποτυπώθηκαν και μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια), με σεβασμό στο περιβάλλον και βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε υψηλής ποιότητας δημόσια αγαθά.
• Τη συγκρότηση μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία. Συνεχής και συνεπής υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
• Την εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών με σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας.
• Την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως εναλλακτικού οικονομικού παραδείγματος, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτικών απασχόλησης, ενισχύοντας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό της κεφάλαιο.
• Τη θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας.
• Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση και διάχυση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.