Τελευταίες Ειδήσεις

“Επιχείρηση Πάνθηρας» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας





Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση-ομιλία που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας για το βιβλίο «Επιχείρηση Πάνθηρας» από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντινίδη.
Ο Τρικαλινός εκπαιδευτικός και συγγραφέας μετά από πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκε βρέθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης με αφορμή την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου για να μιλήσει για το πόνημα του «Επιχείρηση Πάνθηρας».
Το συγκεκριμένο βιβλίο όπως ανέφερε είναι αφιερωμένο στην πυρπόληση των χωριών του Ασπροποτάμου και της Ορεινής Καλαμπάκας τον Οκτώβριο του 1943.
Ο κ. Κωνσταντινίδης με την εμπεριστατωμένη έρευνά του και τα στοιχεία που συνέλεξε έκανε εκτενή αναφορά στα γεγονότα εκείνης της εποχής παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μέσω γιγαντοοθόνης σειρά σπάνιων φωτογραφιών που αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν τα χωριά του Ασπροποτάμου και της Ορεινής Καλαμπάκας από την απίστευτη βαρβαρότητα των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο συγγραφέας με γλαφυρό τρόπο καθήλωσε το κοινό που παραβρέθηκε στην ομιλία του στο χώρο της Βιβλιοθήκης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τον προλόγισε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κ. Βασίλειος Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε και στο συγγραφικό του έργο.
Σημειώνεται τέλος  ότι ο συγγραφέας χάρισε στη βιβλιοθήκη Καλαμπάκας τα έργα του εισπράττοντας τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της διεύθυνσής της.
                                           

            

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.