Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΓΕ-Κλείσανε τον 3ο Παιδικό Σταθμό


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε.
Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

          ΝΕΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ, ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ                 
Για την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας, η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και ευθύνη του κράτους και ως τέτοιο το διεκδικούμε.
         
Ποιά είναι η κατάσταση όμως στην περιοχή μας;

1. Η Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας καταγγέλλει το κλείσιμο δημοτικών παιδικών σταθμών που έχει προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,αφού μετά το Π.Δ. 99/2017 τα λουκέτα μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο πανελλαδικά!
Οι προβλεπόμενοι όροι του Π.Δ. έχουν προσδιοριστεί εδώ και σχεδόν ένα έτος,ενώ τα προβλήματα των σταθμών είναι γνωστά από χρόνια.Ο νόμος αυτός βγήκε με σκοπό το κλείσιμο των παιδικών σταθμών αφού σχεδόν κανένας δήμος δεν φρόντισε να λύσει τα ζητήματα.
Έτσι και ο Δήμος Μετεώρων δεν φρόντισε να λυθούν έγκαιρα τα υφιστάμενα προβλήματα του 3ου παιδικού σταθμού Καλαμπάκας και μετά από απόφαση του Δημ.Συμβουλίου ότι …..δεν τηρεί τις προδιαγραφές……… τον ΈΚΛΕΙΣΕ! Έτσι υλοποίησε το στόχο της κυβέρνησης, ενώ αν ήθελε θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει τον σταθμό ή να τον συστεγάσει προσωρινά,ώσπου να  γίνουν οι κατάλληλες εργασίες που προβλέπονται από το Π.Δ και όχι να κλείσει τον σταθμό!


2.Σημαντικό είναι και το ζήτημα με το προσωπικό των παιδικών σταθμών (παιδαγωγικό και βοηθητικό) όπου οι εργαζόμενοι μέσω προγράμματος είναι περισσότεροι από το μόνιμο προσωπικό!Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί αν το πρόγραμμα σταματήσει,αυτό θα σημαίνει απολύσεις,υποστελέχωση και απαξίωση των δημοτικών παιδικών σταθμών αφού η πενιχρή κρατική χρηματοδότηση δεν επαρκεί ούτε για προσωπικό,ούτε για τη λειτουργία τους!

3.Και σα να μη φτάναν όλα αυτά για τους γονείς, ο Δήμος επέλεξε για άλλη μια χρονιά να βάλει αρκετούς γονείς,νέα ζευγάρια που είναι στο ξεκίνημά τους,να πληρώσουν τροφεία λόγω «υψηλού» εισοδήματος…..λες και είναι αυτό κριτήριο για το δικαίωμα ενός παιδιού στην προσχολική αγωγή!

Η κυβέρνηση με το Δήμο Μετεώρων απόλυτο υποστηρικτή του έργου της, μετατρέπουν μαζί την προσχολική αγωγή από υποχρέωση του κράτους σε ατομική-οικογενειακή υπόθεση.Και αντί να παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά,επιδιώκεται να γίνει πολυτέλεια και εμπόρευμα για λίγους!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Ο Δήμος Μετεώρων να ικανοποιήσει τις προυποθέσεις και να ανοίξει ξανά τον 3ο δημοτικό παιδικό σταθμό Καλαμπάκας!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προυποθέσεις.
·         Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.
·         Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι,χωρίς όρους και προυποθέσεις.Να μη γίνει καμία απόλυση.Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και όλες με 6ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
·         Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.
·         Κτιριακή επάρκεια,καταλληλότητα,υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Νέα μητέρα
Έλα να γνωρίσεις την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας μέλος της Ο.Γ.Ε.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις και να αγωνιστούμε μαζί!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.