Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα



Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα με σειρά εκδηλώσεων οι οποίες και κορυφώθηκαν με την παρέλαση.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή  στα σχολεία όλων των βαθμίδων με ομιλίες από εκπαιδευτικούς και διάφορα σκετς που έδωσαν μηνύματα της εποποιίας του 40 και των ηρώων του οι οποίοι έδωσαν και τη ζωή τους ακόμη για την πατρίδα και την ελευθερία.
Ανήμερα της εορτής της 28ης Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρουσυ μπαραστατούμενων από τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών της Μετεωρίτικης πολιτείας και κληρικών  παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων, αντιπροσωπειών των σχολείων της Καλαμπάκας και πλήθους κόσμου.

Μετά το πέρας αυτής εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό κ. Καλαμπάκα η οποία διεξήλθε επιτυχώς του θέματος και εισέπραξε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του ακροατηρίου και στην  συνέχεια  εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων στον αύλειο  χώρο του ναού όπου κατατέθηκαν στεφάνια  από εκπροσώπους των αρχών, φορέων και σχολείων της περιοχής.
Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική οδό Τρικάλων της πόλης στην οποία συμμετείχαν όλα τα σχολεία και το τοπικό παράρτημα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της Καλαμπάκας και της Πυροσβεστικής Υηρεσίας με τους μαθητές και μαθήτριες να περνούν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στην πλατεία Δημαρχείου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει την φετινή παρέλαση.
Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο όπου τοπικοί άρχοντες και πολίτες αντάλλαξαν ευχές.

















.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.