Τελευταίες Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου


28η Οκτωβρίου 1940

Πρόσκληση
Ο Δήμαρχος Μετεώρων
σας προσκαλεί στις εορταστικές εκδηλώσεις,
για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΝΑΝΗΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  26-10-2018
·      Γενικός σημαιοστολισμός από την 8.00 των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., των  Τραπεζών και κατοικιών μέχρι  την  δύση  του  ηλίου  της  28ης Οκτωβρίου 2018.
·      Ομιλίες στα Σχολεία της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης για την ιστορική σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΩΡΑ  11:30 π.μ.
·      Κατάθεση στεφάνων των μαθητών και μαθητριών, όλων των σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης στις Προτομές των Ηρώων της πόλης, στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, παρουσία του Δημάρχου   Μετεώρων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.


ΣΑΒΒΑΤΟ  27-10-2018
·      Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

ΚΥΡΙΑΚΗ  28-10-2018

ΩΡΑ 8:00
·      Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου και ανάκρουση του ΕΘΝΙΚΟΥ  ΥΜΝΟΥ από την Φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων.

ΩΡΑ 10:30
·      Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεοκλήτου.
·      Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία μέχρι ΩΡΑ 10:15.
·      Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας, με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κα Περσεφόνη Καλαμπάκα.

ΩΡΑ 11:00
·      Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο   και κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟ των πεσόντων. Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού  σιγή στη μνήμη υπέρ Πατρίδος πεσόντων.
·      Ανάκρουση του ΕΘΝΙΚΟΥ  ΥΜΝΟΥ από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

ΩΡΑ  12:00
·      Παρέλαση μαθητών & μαθητριών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, του Σ.Ε.Ο. και του Χορευτικού Ομίλου «Μετέωρα», στο  χώρο της πλατείας Δημαρχείου.
·      Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση των Τοπικών Αρχών και των κατοίκων του Δήμου, στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Σελίδα 4
  • Τα σχετικά της ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων και της τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.
  • Δοξολογίες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου με ευθύνη των Προέδρων των Κοινοτήτων.
  • Ομιλητές στις Κοινότητες, ορίζονται οι Διευθυντές των Σχολείων. Όσοι Σύλλογοι και Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια καλούνται να το δηλώσουν στον Τελετάρχη του Δήμου, μέχρι τις 14:30 της  26ης Οκτωβρίου 2018.
  • Τελετάρχης  έχει  οριστεί  ο Δημοτικός Υπάλληλος κος Γεώργιος Τάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.