Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name
pic name pic name pic name

LIFE Green Your Move-Ο Πρώτος Ελληνικός Οικολογικός Πλοηγός Μετακίνησης από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

meteoravoice | 7:18 π.μ. Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 |
Posted on
 • Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018
 • by
 • meteoravoice
 • in • Στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συγκεκριμένα  στις 18 Σεπτεμβρίου στην πόλη των Τρικάλων σε συνεργασία με το ΑΣΤΙΚΟ και το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Τρικάλων θα παρουσιαστεί  ο πλοηγός στο επιβατικό κοινό της πόλης.
  Επίσης την ίδια ημέρα θα παρουσιαστεί, στους οδηγούς και μετόχους του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αλλά και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (συγκρότημα ΚΤΕΛ) ο πλοηγός LIFE Green Your Move, στις 10:00 π.μ. .
  Το LIFE Green Your Move (LIFEGYM) είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον - LIFE14 ENV/GR/000611, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για μια συνεργασία συνολικά 6 εταίρων με επικεφαλής το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη, και εταίρους από την Ελλάδα την AVMAP GIS A.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε, την Τσεχία την CHAPS spol. s.r.o. και την Σλοβακία την INPROP.

  Ο βασικός στόχος του LIFE Green Your Move είναι η ανάπτυξη ενός πλοηγού μετακίνησης σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ο οποίος θα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Το LIFE Green Your Move αναπτύσσει ένα πλοηγό μετακίνησης (με πληροφορίες τόσο για τα δρομολόγια όσο και για τον τρόπο έκδοσης εισιτηρίων), που θα λαμβάνει υπόψη όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και τρένα) και εμφανίζει στο χρήστη εναλλακτικές διαδρομές που θα συνδυάζουν ένα ή περισσότερα μέσα μεταφοράς, εάν είναι απαραίτητο. Οι διαδρομές θα είναι οι πλέον φιλικές προς το περιβάλλον, εφόσον για κάθε διαφορετικό σενάριο θα υπολογίζονται με αλγορίθμους οι αντίστοιχες εκπομπές αερίων.
  Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς εισάγει πρότυπες μεθόδους βελτιστοποίησης διαδρομών. Οι μαθηματικοί αλγόριθμοι αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου από τη χρήση των μέσων μεταφοράς και επιτρέπουν στο χρήστη να συνδυάζει διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς και να ακολουθεί πάντα τον πιο γρήγορο και φιλικά περιβαλλοντικό τρόπο μετακίνησής του.


  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το LIFE Green Your Move χαρτογραφεί αρχικά όλο το δίκτυο των δημόσιων μέσων μεταφοράς (τρένο, προαστιακό, μετρό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, τρόλεϊ) στις 16 μεγαλύτερες Ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Φλώρινα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Κομοτηνή, Λαμία, Λάρισα, Πάτρα, Σέρρες, Θήβα, Τρίκαλα, Βόλος, Ξάνθη, Ρόδο), τα δρομολόγια, τις στάσεις τους, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία με αυτά. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας δίνοντας παράλληλα βάση και στην νησιωτική περιοχή.
  ToLIFE Green Your Move λύνει το πρόβλημα έλλειψης ψηφιακών δεδομένων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα δεδομένα του τομέα των μετακινήσεων και μεταφορών. Όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που έχουν αναπτυχθεί και θα αναπτυχθούν για την επικράτεια της Ελλάδας θα συμπεριλαμβάνουν όλο το δίκτυο μέσων μαζικής μετακίνησης, θα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία INSPIRE και το πρωτόκολλο GTFS.
  Ο πλοηγός μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς εχει ξεκινήσει να είναι διαθέσιμος από υπολογιστή, κινητά και ταμπλέτα από το Ιούλιο 2018 ενώ οι μαθηματικοί αλγόριθμοι και τα μοντέλα υπολογισμού των εκπομπών θα ενσωματωθούν στους προσεχείς μήνες σε παρόμοια συστήματα τα οποία βρίσκονται ήδη σε λειτουργία στην Τσεχία, την Σλοβακία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μελλοντικά αναμένεται όχι μόνο η επέκταση της λειτουργίας του πλοηγού σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, αλλά και η δημιουργία ενός παν-Ευρωπαϊκού πλοηγού μετακίνησης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς που σέβεται το περιβάλλον.
  Πρόγραμμα παρουσίασης του πλοηγού «Green Your Move», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
  14/09 : Πάτρα
  17/09 : Αλεξανδρούπολη
  17/09 : Κομοτηνή
  18/09 : Λάρισα
  18/09 : Τρίκαλα
  19/09 : Βόλος
  19/09 : Κατερίνη
  20/09 : Λαμία
  20/09 : Χαλκίδα
  21/09 : Σέρρες
  21/09 : Φλώρινα


  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  εκδήλωση στα ΤΡΙΚΑΛΑ

  Σας προσκαλούμε όπως παραβρεθείτε στην παρουσίαση του πρώτου Ελληνικού Οικολογικού  Πλοηγού Μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  LIFE Green Your Move που θα γίνει από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (συγκρότημα ΚΤΕΛ - Περιφ. Οδός Καρδίτσης-Λαρίσης, Ριζαριό).
  Επίσης την ίδια ημέρα στην πόλη των Τρικάλων, στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, σε συνεργασία με το ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ και το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Τρικάλων θα παρουσιαστεί  ο πλοηγός και στο επιβατικό κοινό της πόλης.

                         

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  εκδήλωση στη Δ.Ε.Θ. - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που  θα πραγματοποιηθεί από  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας στο χώρο της Δ.Ε.Θ. στην Θεσσαλονίκη  - Αίθουσα Γερμανός A το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ. .
  Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν από εκπρόσωπους της  ΠΟΑΣ και της ΠΟΑΥΣ  οι προοπτικές που ανοίγονται για τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η εξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια και  οι μελλοντικές προκλήσεις  που θα πρέπει  να αντιμετωπίσουν.
  Επίσης στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο πλοηγός μέσων μαζικής μεταφοράς  LIFE  Green Your Move (Δρ. Γ.Σαχαρίδης) που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας. 

  Η παρουσίαση στο ευρύ κοινό του πρώτου Ελληνικού Οικολογικού Πλοηγού Μετακίνησης με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται ήδη στην ΔΕΘ ( 8 - 16/9/18 ) στο περίπτερο του πλοηγού Green Your Move  εντός του περιπτέρου  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  ( Hall 14 stand 5 ) . 

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW