Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ…!




Του Κώστα Πατέρα
Μετά τα όσα ειπώθηκαν, στην ΔΕΘ Θεσσαλονίκης από τους πολιτικούς Αρχηγούς και μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα μπήκε σε μια δύσκολη προεκλογική περίοδο, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς η διάρκειά της. Επι πλέον οι πρόωρες εκλογές, σε οποιαδήποτε περίοδο, ούτε αναγγέλλονται ούτε προκαθορίζονται, αφού, με βάση το Σύνταγμα, η προκήρυξη πρόωρων Εκλογών είναι στα χέρια του εκάστοτε Πρωθυπουργού της χώρας. Αυτός ψάχνει και βρίσκει την κατάλληλη στιγμή, που νομίζει, χωρίς να ναι καθόλου βέβαιο ότι θα κερδίσει ξανά την εξουσία.
            Ο Τσίπρας σήκωσε στην ΔΕΘ ψηλά τους τόνους και έκανε πρωτοφανείς παροχές. Ήταν δε πολύ διχαστικός. Από εκεί και πέρα, σε καθημερινή βάση, το όλο πολιτικό κλίμα και η δημιουργούμενη ατμόσφαιρα οδηγούν σε πολιτικές συνθήκες πόλωσης και σκληρής αντιπαράθεσης, που λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και φυσικά των εξαπατημένων πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα στο … βωμό της εξουσίας, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ σαν να αρχίζουν να … βαράνε… διάλυση εξ αιτίας του Σκοπιανού.

            Η χώρα, με αφορμή τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσαν οι Τσίπρας – Καμμένος, παραμένει δεσμευμένη και εξαρτημένη. Έτσι ξεπούλησαν ακόμα και τους Αρχαιολογικούς χώρους και τον … Προφήτη Ηλία των Τρικάλων στους Δανειστές και στους υποτιθέμενους… εταίρους. Ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2009-2010, για να σώσει τις Γαλλικές και τις Γερμανικές Τράπεζες, που είχαν στα χαρτοφυλάκια τους 200δις.ευρώ. τοξικά Ελληνικά Ομόλογα, έκανε το ολέθριο λάθος και έφερε το Δ.Ν.Τ και φυσικά κατέστρεψε την Ελλάδα.
            Τώρα είναι πολύ αργά για όλους. Η πολυδιαφημισμένη έξοδος από τα Μνημόνια και η προσφυγή στις Αγορές δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται στο ορατό μέλλον. Απεναντίας η χώρα παραμένει υποχρηματοδοτούμενη. Το οικονομικό σύστημα είναι ευάλωτο. Το κράτος τελεί υπό διάλυση. Η λαθρομετανάστευση συνεχίζεται, ενώ η χώρα διασύρεται διεθνώς, με τους καταυλισμούς στην Μόρια και αλλού. Ο ιδιωτικός τομέας περνάει από Συμπληγάδες με τρομερές απώλειες σε καθημερινή βάση, αφού η υπερφορολόγηση πνίγει τα όνειρα, για επενδύσεις και για Ανάπτυξη. Όλα μπορούν να σαρωθούν με ένα ελαφρό στραβοπάτημα είτε στην Οικονομία είτε στην Εξωτερική Πολιτική.
            Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την κατάσταση και δεν θέλει να παίξει το βρώμικο παιχνίδι, που έπαιξαν οι Τσίπρας – Καμμένος, το 2014-2015, γιατί θα τα βρει μπροστά του. Φυσικά όπως είπε, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο αυριανός Πρωθυπουργός, «δεν έρχομαι ως ΜΕΣΣΙΑΣ». Παρά ταύτα έχει σχέδιο, το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ., να πείσει τις αγορές με σωστά αναπτυξιακά σχέδια και με πολιτική ωριμότητα.
            Το στοίχημα των Εκλογών δεν κερδίζεται με εκλογικά κόλπα, με επιδοματικές πολιτικές και με το μοίρασμα ψίχουλων, στους προδομένους πολίτες αυτής της χώρας. Ο κυνισμός του Τσίπρα  στην ΔΕΘ, που είπε πως «πρέπει να πεθάνουν 1,5εκατομμύρια συνταξιούχοι» για να σωθεί το Ασφαλιστικό σύστημα και ο σε Τσακαλώτος που τόνισε πως «οι Συνταξιούχοι αυτοί (άνω των 60-70)με φυσικό τρόπο θα τεθούν εκτός συστήματος κι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα, ο κυνισμός αυτός είναι πρωτοφανής και δεν θυμίζει Δημοκρατικές Κυβερνήσεις αλλά ολοκληρωτικές. Έτσι οι Έλληνες Συνταξιούχοι, που έστησαν την σημερινή Ελλάδα με την σκληρή εργασία, μπορούν να πουν στην ψευτοΑριστερά κυβέρνηση, αυτό που έλεγαν οι Ρωμαίοι μονομάχοι όταν περνούσαν μπροστά από την Εξέδρα των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, κατά τον Σουκτόνιο, «Ανε Caesar monitori te salutant”, δηλ. το «Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν». Ντροπή!
            Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφιο αριθμό. Οι ΑΝΕΛ είναι ακόμα και στο 0,6%. Η πλειοψηφία των πολιτών, για πρώτη φορά, ζητάει πρόωρες εκλογές και, ο Μίκης Θεοδωράκης ξαναλέει, στις 21-09-2018, για «την εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου και την παραχώρηση ακόμα και της Ακρόπολης».
            Η πολιτική Αλλαγή είναι κοντά και οι αγωνίες και οι προσδοκίες των Ελλήνων, για την επόμενη μέρα, είναι μεγάλες… έστω κι αν βρεθούν «πρόθυμοι» για να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Οι Τσίπρας – Καμμένος έχασαν την μάχη στη ΔΕΘ και θα χάσουν και τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Από την εξουσία θα φύγουν, πάντως, πλουσιότεροι αλλά όχι ενδοξότεροι, την στιγμή που οι πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο ψωμί…!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.