Τελευταίες Ειδήσεις

Προχωρά η αναβάθμιση του κτιρίου για τη στέγαση του Κοινωνικού εστιατορίου και του Κέντρου Ημέρας Τρικάλων μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας




Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ένα έργο στον τομέα της Πρόνοιας για τα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα δόθηκε η προέγκριση για τη διενέργεια διαγωνισμού στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ», προϋπολογισμού 223.000,00 ευρώ, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Προχωράμε στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου, ενός έργου χρήσιμου για την κοινωνία των Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του. Η λειτουργία τέτοιων δομών είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην κοινωνία και της οικογένειες που αφορούν. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Τρικκαίων, αλλά και τον Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία»

Ειδικότερα, μετά τη σύνταξη και υποβολή των τευχών δημοπράτησης από τον Φορέα Υλοποίησης και Κύριο του έργου που είναι ο Δήμος Τρικκαίων, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος από την Ειδική Υπηρεσία, που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από τον Δήμο Τρικκαίων.
Το έργο αφορά στις απαραίτητες μικρής έκτασης εσωτερικές τεχνικές και οικοδομικές εργασίες – διασκευές που θα επιτρέψουν την προσαρμογή του δημοτικού κτιρίου επί της οδού Ομήρου 6 στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων (κληροδότημα Αντωνίου) στη νέα του χρήση, χωρίς να θίγεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. Στην κατηγορία αυτή των εργασιών προβλέπεται επίσης η κατασκευή ενός εξωτερικού μεταλλικού LIFT για την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, εξωτερικός χρωματισμός του κτιρίου με χρήση ικριωμάτων και κατασκευή πέργκολας στον αύλειο χώρο του οικήματος.
Με την ολοκλήρωση του έργου, η στέγαση των δύο αντίστοιχων κοινωνικών υποδομών (Κοινωνικό Εστιατόριο και Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων), θα εξασφαλιστεί πλήρως. Ειδικότερα, όσον αφορά στη λειτουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου, στόχος του είναι η παροχή επαρκούς σίτισης τουλάχιστον 150 ωφελούμενων ημερησίως παρέχοντας τους ταυτόχρονα και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης. Σχετικά με τα «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων», είναι ανοικτή δομή άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων η οποία παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης με στόχο εξυπηρέτησης τουλάχιστον 50 ατόμων.
Η άμεση πρόσβαση των δύο αυτών Δομών με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων που συστεγάζεται στο ίδιο κτήριο, πρόκειται να συνεισφέρει τα μέγιστα στη λειτουργία τους και εξυπηρέτηση ωφελουμένων.

                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.